Nie można wyświetlić tego widżeta.

Smart wifi box 6 próba sparowania po wifi

ROZWIĄZANE

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 1002
  • 3289
  • 0

Witam niestety musiałem wrócić do korzystania z smart wifi box 6 po wifi ale pojawił się problem gdy mam smart wifi box 6 obok routera fun box 3.0 gdy miga biała dioda i chce nacisnąć wps to nie pojawia się dioda od wps i nie wiem co robić? 

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 1798
  • 7826
  • 65

Czy zrobiłeś wszystko zgodnie z tym poradnikiem? Użyj aplikacji - będzie łatwiej (linki w opisie pod wideo na YouTube).

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

5 ODPOW. 5

• 1798
  • 7826
  • 65

Czy zrobiłeś wszystko zgodnie z tym poradnikiem? Użyj aplikacji - będzie łatwiej (linki w opisie pod wideo na YouTube).

• 1002
  • 3289
  • 0

@tolek No tak zrobiłem naciskam wps przez 10 sekund  i nadal mruga tylko  biała dioda

• 1798
  • 7826
  • 65

Na tej stronie Smartbox Wi-Fi 6 | Orange Polska kliknij w Instrukcja - instalacja Smartbox Wi-Fi 6 po Wi-Fi z Funbox 6/3.0

Masz krok po kroku napisane co należy zrobić w jakim przypadku.

Jeżeli po 5 minutach dioda Internet nie zacznie migać szybko na biało, naciśnij cienkim przedmiotem przycisk "Reset" na obudowie i przytrzymaj około 5 sekund. Diody zaświecą się na biało. Zwolnij przycisk. Poczekaj, aż wzmacniacz zrestartuje się i ponownie rozpocznij proces.

Wyjątek: gdy dioda Internet świeci na pomarańczowo przejdź do kroku „Znajdź docelową lokalizację dla Smartbox Wi-Fi 6”, ponieważ wzmacniacz był już wcześniej skonfigurowany z modemem przez użytkownika.

Znajdź docelową lokalizację dla Smartbox Wi-Fi 6:

• Odłącz wzmacniacz od zasilania i przenieś do docelowej lokalizacji: ustaw go w połowie odległości między modemem a strefą, w której chcesz poprawić zasięg.
  • Podłącz wzmacniacz do zasilania i włącz.
  • Poczekaj aż diody Internet i Wi-Fi będą świecić na pomarańczowo.

• 1002
  • 3289
  • 0

@tolek Ale ja tak robię i miga dioda internet szybko na biało naciskam wps na wzmacniaczu i nic się nie dzieje wczoraj  był podłączony po kablu co prawda i działało.

• 1002
  • 3289
  • 0

@tolek Już działa smart wifi box 6  🙂 w fun box nie było zaznaczone ipv4 zaznaczyłem i wszystko już jest ok. 🙂 

ipv4.jpg