Smart WiFi Box 6 migająca na biało kontrolka

ROZWIĄZANE

Poziom 15, Badacz Przestworzy
  • 16
  • 37
  • 0

Witam ponownie. Wyposażyłem się we wzmacniacz Smart WiFi Box 6 i połączyłem go po kablu z modemem FunBox 6 (po uprzednim sparowaniu). Wszystko działa jak należy, ale kontrolka od Internetu na Smart WiFi Box 6 mruga na biało (z kolei kontrolka od WiFi świeci ciągłym pomarańczowym światłem). W instrukcji jest napisane, że oznacz to: wzmacniacz nieskonfigurowany (domyślne parametry WiFi) internet dostępny. I faktycznie, Internet jest dostępny przez Smart WiFi Box 6, ale drażni trochę ta mrugająca kontrolka. ChatGPT mi powiedział, że kontrolka będzie mrugać, ponieważ Smart WiFi Box 6 działa jako AP, a nie MESH. Prawda to? Jestem skazany na mrugającą kontrolkę? 😅 

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8676
  • 35087
  • 293

Nie, ChatGPT raczej halucynuje. Zresetuj to ustrojstwo raz jeszcze. Nie miałem tego w ręce, ale z tego co pamiętam, to najpierw trzeba go podłączyć po kablu i powinien sam wszystko załapać z Funboksa, kopiując jego WiFi. Oczywiście, że one oba działają/powinny działać jako mesh, nie jako niezależne AP - to cała przewaga SWB nad innymi AP (FB tylko z nim tworzy taki "niby-mesh")

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

2 ODPOW. 2

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8676
  • 35087
  • 293

Nie, ChatGPT raczej halucynuje. Zresetuj to ustrojstwo raz jeszcze. Nie miałem tego w ręce, ale z tego co pamiętam, to najpierw trzeba go podłączyć po kablu i powinien sam wszystko załapać z Funboksa, kopiując jego WiFi. Oczywiście, że one oba działają/powinny działać jako mesh, nie jako niezależne AP - to cała przewaga SWB nad innymi AP (FB tylko z nim tworzy taki "niby-mesh")

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15592
  • 64163
  • 825

@grim_reaper  Jeśli biała dioda LED miga szybko, należy odsunąć dalej Smartbox Wi-Fi 6 od FunBox’a, jeśli miga powoli, należy przesunąć się bliżej do FunBox’a.

https://gsmonline.pl/artykuly/orange-smartbox-wifi-6-test-recenzja-opini