- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Skrzynka multimedialna do Funbox 6
Tak, wiem. Myślałem, że ktoś miał może podobny problem i chciałby mnie wspomóc od razu danym produktem :D. Jutro biorę modem w plecak i lecę szukać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@P4WCI0 konkretnie to chodzi ci o coś takiego pewnie 😉
Rozdzielnia Elektro-Plast Rozdzielnica 2x12 IP40 ELEGANT 2435-20 - Opinie i ceny na Ceneo.pl
Tak na marginesie, firmy zewnętrzne, co kładą internet w blokach, takie szafki mają i pewnie dało by się od nich kupić, to są już idealne pod to i czasem mają i wentylację, ale z góry napiszę, nie będzie tanio.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@P4WCI0 musisz poszukać w "terenie" lub w necie, oferują różne rodzaje i rozmiary, np. Rozdzielnica Multimedialna - Niska cena na Allegro.pl , Rozdzielnice, skrzynki multimedialne, hybrydowe - ihe24.pl , poza tym Castorama, Leroy Merlin, sklepy typowo elektryczne, teletechniczne, jest gdzie i w czym wybierać.
PS.
Tu masz podobny wątek, poczytaj Rozwiązano: Skrzynka multimedialna vs Funbox 6 - Nasz Orange - 256017
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@P4WCI0 szukaj plastikowej i to 4 x większej od modemu. Wentylacja przede wszystkim i plastikowa zapewni lepsze wifi z modemu. Pomyśl o gniazdku elektrycznym podwójnym w środku i ewentualnie miejscu na ONT czy switch.
Plastikowe jest plastyczniejsze do obróbki
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@P4WCI0napisał(-a)Tak, wiem. Myślałem, że ktoś miał może podobny problem i chciałby mnie wspomóc od razu danym produktem :D. Jutro biorę modem w plecak i lecę szukać.
Zaraz, zaraz jak to "bierzesz modem"? Odpiąłeś go od światłowodu? Czy masz zewnętrzny terminal a modem jest podłączony skrętką? To ważne w kontekście Twojego pytania. Chcesz sensownych porad, zainwestuj w klarowna komunikację.
IMHO pomysł chowania FB6 do jakiejkolwiek skrzynki jest taki sobie, ale skoro i tak nie będziesz sam tego robił, to może niech ten specjalista sam oceni co jest potrzebne i ewentualnie zakupi odpowiednie graty. Biedny dwa razy traci.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@P4WCI0napisał(-a)Myślałem, że ktoś miał może podobny problem i chciałby mnie wspomóc od razu danym produktem :D. Jutro biorę modem w plecak i lecę szukać.
ja mam u siebie nie szafkę zamkniętą, tylko otwarty uchwyt ścienny 19", jeden z takich: https://netrack.store/pl/82-uchwyt-scienny-rack-19, plus półki i dodatkowy osprzęt. Tyle że mam to w kotłowni, a nie w mieszkaniu, więc Tobie takie rozwiązanie może nie pasować. Ale rozejrzyj się po tym sklepie, bo jest tam wiele innych propozycji i wcale nie musisz zabierać funboksa na wyprawę.
PS.
No i właśnie taki sklep branżowy to jest właściwe miejsce na poszukiwania, a nie jakiś przypadkowy market budowlany, czy elektrohurt.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aktualnie modem funbox 6 stoi u mnie w salonie na komodzie, ale co z tym się wiąże, nie mam internetu po kablu w reszcie pomieszczeń. Aktualnie potrzebuje doprowadzić internet do każdego gniazda lan, ale żeby to się stało bez zbędnego prowadzenia kabli, muszę zmieścić modem funbox 6 w skrzynce, lub dać go chociaż w najpotrzebniejsze miejsce, gdzie internet po kablu będzie potrzebny.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
a dokąd dociera światłowód?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@P4WCI0 I tu rodzi się pytanie: jak jest podłączony kablowo do sieci przychodzącej ów modem na komodzie? masz tam gniazdo optyczne? Jeśli tak, to samo przeniesienie modemu do skrzynki nic nie da, bo kabel zasilający-światłowodowy zostanie przy komodzie. Jeśli masz ONT zewnętrzny w skrzynce (taki konwerter światło-ethernet, to przeniesienie do skrzynki i wykorzystanie później uwolnionego kabla eth do komody pozwoli zasilić dekoder/TV jeśli masz IPTV i dekoder, lub podłączony za pomocą kabla eth internet do telewizora. Kabla światłowodowego nie ruszaj, bo go łatwo uszkodzić, więc najlepiej załącz plan co i gdzie masz, bo błądzimy jak niewidomi w naszych poradach i staje się to coraz bardziej pozbawione sensu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@P4WCI0 Nie możesz wsadzić do skrzynki switcha i zostawić FB tam gdzie stoi?
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »