- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rozłączanie internetu Livebox 2.0
Mniej więcej na wakacjach spalił mi się modem i został wymieniony na Livebox 2.0. Problem polega na tym, że internet rozłącza się o różnych porach raz to jest co 22h i rozłączenie trwa 5-10 sekund (wiem, że to jest obowiązkowe rozłączenie, bo tak mi powiedzieli konsultanci) a czasem się rozłącza na czas 2 minut, wtedy też świeci się czerwona lampka. Konsultanci mówili, że mogę próbować zrestartować modem np. o 3 w nocy, aby zmienić cykl automatycznego restartu. Tak też robiłem, jednak nie przyniosło to oczekiwanego efektu i internet nadal się rozłącza o różnych porach 1-2 razy dziennie raz na 10 sekund drugi raz na 2 minuty. Zdarzało się, że jak padał deszcz a nie było w pobliżu burzy to modem wariował i się rozłączał średnio co godzinę. Poprzedni modem Sagemcom 2704 nie miał takich problemów, tak restart występował co 24h. Co mogę zrobić z tym Livebox 2.0 dzwonić do kogoś i się użerać czy jest na to jakiś sposób, który technicy Orange mogą rozwiązać w centrali?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie mam podpiętego VOIPa, jedyne co mam to kabel zasilający, kabel telefonicny oraz kabel Ethernet podłączony do komputera. Screen w załączniku.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pomoże ktoś? Statystyki podesłane.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na moje nie fachowe oko, statystyki nie są porażające. Ja bym zaproponował zrobić diagnostykę za pomocą aplikacji Funboxa, gdzie Livebox też jest w zestawieniu modemów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj