- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Router działa tylko w 3G
Witam, posiadam router ZTE MF 283+. Przez około dwa lata wszystko było dobrze, technologia 4G i wysoka jak na moje warunki prędkość. Kilka dni temu zaczęły się problemy z odpalaniem stron, internet był połączenie się nie zrywało, ale w przeglądarce dostawałem informację, że nie ma połączenia. Po kilku minutach wszytko wracało do normy. Postanowiłem przywrócić router do ustawień fabrycznych (tym małym guzikiem na górze) i po ponownym włączeniu działa w technologii 3G z niewielką prędkością. Zasięg mam na 100% bo na telefonie (również Orange) mam LTE i wysoką prędkość. Ktoś miał podobny problem lub wie czym to może być spowodowane?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Router działa tylko w 3G
@1995tomek19951 Sprawdź czy i jak działa na innej karcie SIM, nawet innego operatora (jeśli masz taką możliwość), sprawdziłbym też firmware... może przez reset straciłeś jakąś aktualizację.
Update. Znalazłem na fejsie profil producenta z postem o zmianie softu https://www.facebook.com/ztepoland/posts/1517911634973344/
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Router działa tylko w 3G
Nie mogę włożyć innej karty, bo mam tylko nano w domu. Nie ma do zrobienia żadnych aktualizacji.
A co do tej informacji o aktualizacji na fb, to skąd mam to pobrać? Albo jestem niedowidzący, albo nie ma żadnego linku.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Router działa tylko w 3G
@1995tomek19951 Czy router loguje się w ogóle do sieci LTE? Mam na myśli logowanie do sieci, a nie ustanowienie połączenia internetowego. Jeżeli tak, spróbuj ponownie ustawić APN -> internet(dane tu https://www.orange.pl/omnibook/konfiguracja-internetu-mms-i-sms-w-telefon-1).
Jeżeli nie, podejrzewam uszkodzenie modemu. Dla pewności zakupiłbym starter jakiegoś operatora i weryfikację.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Router działa tylko w 3G
@1995tomek19951 to był dość stary post, ale przecież wystarczy "wysłać do nich wiadomość" poprosić o pomoc, choćby przez messenger na profilu, to się dowiesz co i jak.