- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Router albo Orange zrywa dostęp do WWW jednak VPN i streaming w tym samym czasie działa
Witam
Mamy linią ADSL która wiele lat sprawnie działała.
Od paru miesięcy coraz częściej znika możliwość przeglądania stron WWW (porty 80 i 443)
W tym samym czasie inne usługi takie jak VPN, radio, Netflix działają bez problemu.
Pomaga chwilowy disconnect i connect modemu ADSL stąd podejrzenie że odcięcia mają miejsce na centrali.
Co się tu może dziać. Próba wyjaśnienia na infolinii nie dała rezultatów.
Żadne restarty/zmiany konfiguracji routera nie pomagają.
Wcześniej było stabilnie.
User DGN2200v3
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Router albo Orange zrywa dostęp do WWW jednak VPN i streaming w tym samym czasie działa
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wszystkie http https.
Zwykłego ornage.pl nie sprawdzałem
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
DNS od Google ustaw w komputerze 😎
Bez VPN też ten problem?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@krokodylowyMoże działające usługi zbyt mocno wysycają łącze. Dojdą do tego jakieś aktualizacje działające w tle i wejście na strony www staje się bardzo utrudnione.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@krokodylowy jedno co warto sprawdzić, to polaczenie na innym modemie. Jesli masz neo zapytaj na infolinii czy możesz dokupic do uslugi modem Livebox2 za 1 zl.
Jeśli masz skąd pożyczyc, to nie ma sensu kupować...
Bedziesz wiedzial czy linia i centrala sa ok. Zrob screena z parametrow liniowych modemu i wklej
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sprawdzane na różnych dnsach. Bez znaczenia.
Tymczasowo zablokowałem większość portów na routerze w tym wszystkie UDP i egzotyki z których korzystały video streamy. Netflix przełączył się chyba na zwykły port 443 i wszystko na razie działa.
Ale tu jest zasadzka. Streamy radiowe działały OK mimo że lecą po zwykłym https://stream.rcs.revma.com
z niskim transferem i miały bufor max 10s - ta domena działała a inne blokada (nie u mnie)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@krokodylowynapisał(-a)Sprawdzane na różnych dnsach. Bez znaczenia.
Tymczasowo zablokowałem większość portów na routerze w tym wszystkie UDP i egzotyki z których korzystały video streamy. Netflix przełączył się chyba na zwykły port 443 i wszystko na razie działa.
Ale tu jest zasadzka. Streamy radiowe działały OK mimo że lecą po zwykłym https://stream.rcs.revma.com
z niskim transferem i miały bufor max 10s - ta domena działała a inne blokada (nie u mnie)
Masz coś mocno sknocone w lokalnej sieci czy gdzie indziej, ale nic w temat nie wrzucasz, po co ten VPN?
Nie dodajesz w temacie nic, na jaką pomoc czekasz?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Można przypuszczać z opisu, że wykorzystane jest jakieś serwisowe-tajne hasło do działania streamingów i stąd brak szczegółowego opisu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@andrzej1441 ja tam coś nielegalnego w tle wywąchałem i pewne autor jakieś robactwo ma na kompie, dlatego tyle problemów, ale to nie moje problemy, tylko dziwi fakt, oczekiwania pomocy, nie dając prawie nic konkretnego w temat, skoro wszytstko tajne, to nie to forum dla @krokodylowy .
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »