- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Router MC888 od zielonych i problem z agregacją
@OrangeFUN@arthur ja np. w pracy z lte-power bost czyli fake 5g2100 oddalonego ode mnie 200m śmialutko zapinam na 500-600Mb/s czyli nieraz więcej niż w przypadku bts-a z którym obecnie jestem połączony routerem na 5G NSA3500 oddalonego o 550m. Ale w tym czy innym przypadku wiele czynników ma na to wpływ. Nie tylko budynki jako przeszkody ale również ilość obecnie korzystających użytkowników z danego bts, pogoda i humoru serwisanta obsługującego daną jednostkę bts, który może zwiększyć ruch na tym bts ale nie musi 🙂 ale może.
Fajnie byłoby gdybyś wrzucił jakieś info po testach na nowym routerze 🙂 niekoniecznie z kibelka 🙂
Pozdro 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@arthurtak testy były na telefonie ze snapdragonem. Pośmigałem na tym z dwa miesiące i kupiłem pierwszy router zte801 potem już poszło z górki :P. Teraz nie wyciągnę tyle na swojej motce🙄 max 300 no może więcej ale mamy dzień i ludzi wokół pińćset albo i więcej. 😁
W każdym bądź razie spokojnie z takim internetem można w sieci pracować.
Ale wystarczy, przejdę 5m wewnątrz budynku i łączę się z innym bts gdzie to połączenie jest nieco stabilniejsze dla mnie i UL jest większy. 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@arthurArt to w takim razie i router też agreguje te 5G(100MHz)
Przestawiłem router w miejsce żeby łączył się z tym bts co ma tylko lte.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@arthurwiesz żeby znaleźć idealne miejsce i złapać dobry sygnał to trzeba się trochę pogimnastykować i zrobić pomiary. W tym przypadku telefonem ponieważ ma własny aku. Ale z tego co mi się udało w tym miejscu wypracować to taki kompromis poprzez obrót routera wokół własnej osi i złapałem taki sam sygnał dla n78 i lte czyli po -87 dBm. 😁
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Otrzymałem dzisiaj MC888 bez brandu. Bardzo szybko się uruchamia. Zupełnie inne menu. Rozbudowane na maksa. Można ustawić cokolwiek się chce. Postawiony byle gdzie wyciąga 200-250Mbps ( tyle ile telefony ) na automatycznych ustawieniach 650 metrów od nadajnika n78. Super sprzęt :D. Teraz jeszcze trzeba zorganizować trochę czasu na poszukiwanie najlepszego miejsca dla niego ale i tak w porównaniu do agregacji 3x LTE to prędkość już mam 2x taką jak wcześniej. Dla mnie wystarczy. Myślałem że nie złapię n78 a tu miłe zaskoczenie..