- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Reset funbox 3.0 sposobem na omijanie blokady rodzicielskiej
Cześć, mam nałożone na komputer syna ograniczenia w dostępie do internetu. Piernik znalazł na to sposób i jak śpię to robi reset przyciskiem na funbox 3.0. Po przywróceniu ustawień fabrycznych blokada już nie obowiązuje. Stronę routera miałem z nie fabrycznym hasłem z nalepki to wymyślił duszenie przycisku. Jest na to jakiś sposób?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na fizyczny dostęp do urządzenia nic nie poradzisz.
Natomiast samego faktu ukryć się nie da. Musisz synowi wytłumaczyć że nie wolno mu tego robić. Obawiam się że to jedyna możliwość.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Marszal1983 https://www.orange.pl/zobacz/cybertarcza-dla-ciebie-stacjonarna
PS Blokady na FB3 może odejść zmieniając adres sprzętowy karty sieciowej a CT za pomocą innych serwerów nazw.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Szafka zamykana na klucz powinna się sprawdzić:) tylko żeby nie była zbyt mała i żeby jakaś mała wentylacja była.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Marszal1983 bez zamknięcia dostępu do routera nic nie zrobisz. Temat poruszany wielokrotnie. Bez rozwiązania innego niż wymienione...
No, chyba, że masz zewnętrzny ONT i własny router. Nie udostępniasz loginu i hasła do usługi i żaden reset do fabryki nic nie da....... Ale to wojna z wiatrakami
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć, dziękuję za odpowiedzi. Oprócz funbox 3.0 dali mi też na moją próbkę ONT od nich. Posiadam też mój poprzedni router TP-Link archer vr400 więc chyba mógłbym coś pomodzić ale chyba odpuszczę, za dużo zabawy. No dobra, temat wyczerpany. Dziękuję i wszystkiego dobrego dla Was.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Marszal1983napisał(-a)...
Posiadam też mój poprzedni router TP-Link archer vr400
...
Na tym ruterze powinno się bez problemu skonfigurować usługę, nawet IP TV mogłaby działać. Na Twoim miejscu bym się nie wahał.