- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przekierowanie portów w MikroTik ATL LTE18 kit ATLGM&EG18-EA PoE
@j131 Ja obecnie korzystam z apki p6s lite na androida i easy vms program na pc do tej kamery ale to połączenie p2p chmura i tu są opóźnienia i trochę czekam aż dostanę się do kamer a tym sposobem co chciałem byłoby szybciej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć @Januszbba
Przesyłam Ci linka z 2020 roku na temat Mikrotik od zera – Przekierowanie portów #03 https://grzegorzkowalik.com/mikrotik-od-zera-przekierowanie-portow-03/ a także link do filmika Mikrotik od Zera - Przekierowanie portów i Hairpin NAT#03 https://www.youtube.com/watch?v=X0FPfPf7Kkk
Może te linki coś CI pomogą
Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Pablo5 Dzięki spróbuję 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czemu nie używasz tej apki, która jest przeznaczona do tej kamery?
IMHO przy połączeniu "bezpośrednim" nic nie będzie szybciej niż przez dedykowaną apkę. Ale walcz dalej, jeśli chcesz.
W mikrotiku wygląd menu i opcje podane w linii polecenia w poprzednim poście sobie odpowiadają. Więc wchodzisz w menu IP, dalej firewall itd. Wiesz chociaż na jakim porcie te kamery nasłuchują? Wiesz już jakie adresy są im przydzielone w sieci mikrotika? Jeśli tak to wpisanie odpowiednich liczb w stosowne pola nie powinno być trudne.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 Jak wejdę po adresie ip do kamery to jest port 80
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 Apka hiplus i p6s lite obie te apki działają na tej kamerze a ja używam p6s lite słyszałem że na połączeniu p2p są opóźnienia, spróbuję a jeśli nie zostanę przy apce na androida skoro piszesz że szybciej nie będzie tym sposobem co ja chciałem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli jest wsparcie producenta w postaci apki, to należy z niego korzystać. Skoro piszesz że to jest p2p to komunikacja między kamerą a podglądającym jest tak bezpośrednia jak to tylko możliwe. Kombinacje z portami vpn itp. służą wyłącznie temu samemu celowi. Po prostu wymyślasz koło na nowo, zamiast skorzystać z gotowego. Dlatego nie sądzę żeby podgląd był plynniejszy w takiej konfiguracji. To co mogłoby poprawić komfort, to rejestrator. Parametry podglądu można dopasować do warunków, ale znacznie lepiej poradzi z tym sobie zawodowiec niż hobbysta.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »