Przekierowanie portów w MikroTik ATL LTE18 kit ATLGM&EG18-EA PoE

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 1263
  • 4155
  • 0

@j131  Ja obecnie korzystam z apki p6s lite na androida i easy vms program na pc do tej kamery ale to połączenie p2p chmura i tu są opóźnienia i trochę czekam aż dostanę się do kamer a tym sposobem co chciałem byłoby szybciej.

Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
  • 2928
  • 12097
  • 123

Cześć @Januszbba 

Przesyłam Ci linka z 2020 roku na temat Mikrotik od zera – Przekierowanie portów #03 https://grzegorzkowalik.com/mikrotik-od-zera-przekierowanie-portow-03/  a także link do filmika  Mikrotik od Zera - Przekierowanie portów i Hairpin NAT#03 https://www.youtube.com/watch?v=X0FPfPf7Kkk

Może te linki coś CI pomogą

Pozdrawiam 🙂

• 1263
  • 4155
  • 0

@Pablo5  Dzięki spróbuję 🙂

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8689
  • 35138
  • 293

@Januszbba 

Czemu nie używasz tej apki, która jest przeznaczona do tej kamery?

IMHO przy połączeniu "bezpośrednim" nic nie będzie szybciej niż przez dedykowaną apkę. Ale walcz dalej, jeśli chcesz.

W mikrotiku wygląd menu i opcje podane w linii polecenia w poprzednim poście sobie odpowiadają. Więc wchodzisz w menu IP, dalej firewall itd. Wiesz chociaż na jakim porcie te kamery nasłuchują? Wiesz już jakie adresy są im przydzielone w sieci mikrotika? Jeśli tak to wpisanie odpowiednich liczb w stosowne pola nie powinno być trudne.

• 1263
  • 4155
  • 0

@j131  Jak wejdę po adresie ip do kamery to jest port 80

• 1263
  • 4155
  • 0

@j131  Apka hiplus i p6s lite obie te apki działają na tej kamerze a ja używam p6s lite słyszałem że na połączeniu p2p są opóźnienia, spróbuję a jeśli nie zostanę przy apce na androida skoro piszesz że szybciej nie będzie tym sposobem co ja chciałem.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8689
  • 35138
  • 293

@Januszbba 

Jeśli jest wsparcie producenta w postaci apki, to należy z niego korzystać. Skoro piszesz że to jest p2p to komunikacja między kamerą a podglądającym jest tak bezpośrednia jak to tylko możliwe. Kombinacje z portami vpn itp. służą wyłącznie temu samemu celowi. Po prostu wymyślasz koło na nowo, zamiast skorzystać z gotowego. Dlatego nie sądzę żeby podgląd był plynniejszy w takiej konfiguracji. To co mogłoby poprawić komfort, to rejestrator. Parametry podglądu można dopasować do warunków, ale znacznie lepiej poradzi z tym sobie zawodowiec niż hobbysta.