- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z repeaterem AC55 oraz Funbox 6
Cześć,
Mam problem z podłączeniem repeatera Asus RP-AC55 do Funbox6.
RP-AC55|Wzmacniacze sygnału|ASUS Polska
AC55 powinien pracować zarówno z 2.4 jak i 5 Ghz. Udaje mi się dojść do sytuacji widocznej na screenie. Bridge łączy się z pasmem 2.4, ale nie mogę połączyć go z 5 Ghz. Próbowałem wyłączyć pasmo 2.4, wtedy nie łączy się wcale. Próbowałem konfigurację przez WPS, apką Asus Extender, z takim samym skutkiem. Apka wyrzuca komunikat "something seems to be wrong" bo wpisaniu danych połączenia i restarcie urządzenia. Hasła sieci identyczne w obu urządzeniach.
Zauważyłem dodatkowo, że pojawia się nowe urządzenie w sieci 5Ghz, ale nie zostaje mu nadany adres IP:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Próbowałeś wydzielić sieci na FB?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@LTanas1Zwróć uwagę na to, że AC55 nie obsługuje WiFi 6, WPA3 chyba także. Spróbuj zmienić ustawienia trybu pracy i zabezpieczeń na FB6.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak, próbowałem pierwotnie z wydzielonymi, potem z połączoną. Przy wydzielonych nie łączyło z 5GHz.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@LTanas1 wyłącz wifi6 na obu częstotliwościach w FB, i sprawdź repeater blisko modemu. Może po prostu nie jest w zasięgu wifi 5GHz z FB?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ripitery to zło. Ten wątek dobrze to ilustruje.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 W jaki sposób Twoja odpowiedź pomogła? Myślisz, że ktoś projektuje i wypuszcza na rynek urządzenie , tylko po to by nie działało? W pewnych sytuacjach korzystam z reapiterow i nigdy nie ma problemu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Faktycznie, AC55 nie obsługuje WiFi 6. Po wyłączeniu tej opcji IP repeatera zostało przydzielone, ale nadal działa tylko na 2.4Ghz, z fatalną prędkością. Chyba dam sobie spokój z tym repeaterem, więcej kosztów, niż ewentualnego zysku. Dziękuję za pomoc.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@LTanas1 zawsze możesz na testy pożyczyć SWB za. 5zl miesięcznie. Jedno wiem. Przy poprawnym podłączeniu działanie da 100% efekty
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja rozumiem, że masz swoje ważne powody żeby nie ciągnąć tam kabla eternetowego, ale rozważ taką opcję jeszcze raz.