Problem z połączeniem internetowym na CUDY LT700 OUTDOOR

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9862
  • 41272
  • 339

No tak napisano. I czy masz tak ustawione, to można stwierdzić nie wtedy kiedy napiszesz: "mam tak ustawione" tylko kiedy pokażesz zrzut ekranu ze swojego urządzenia, napiszesz że to jest zrzut ekranu z twojego urządzenia i pokażesz że na tym urządzeniu nie ma dostępu do internetu. Każdy może np. zrobić literówkę i takie błędy można wykluczyć tylko pokazując rzeczywiste dane a nie opisując je zdawkowo.

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 27
  • 48
  • 0

Pojutrze najprawdopodobniej będę na instalacji. Rozważam zakup drugiego urządzenia do sprawdzenia.

Różne wątki poruszałem. Okazuje się, że nie jestem odosobnionym przypadkiem z tym problemem. Rozmawiałem z człowiekiem który twierdził, że jedyne co pomogło to zmiana karty Orange na prepaid. W tym przypadku sprawdzałem 3 karty Orange w ofercie firmowej

• 9862
  • 41272
  • 339

Też jesteśmy ciekawi dlaczego to nie działa. Pamiętaj o tym.

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 27
  • 48
  • 0

Karta Play działa, Tmobile również.

Te karty Orange w telefonie działają normalnie

• 9862
  • 41272
  • 339

Nie no, to rozumiemy. Dlatego właśnie tak się z tymi APNami dopominamy o testy. Bo główna różnica między tymi sieciami jest w obsłudze ipv6 i w domyślnych ustawieniach sieci na domyślnym APN.

Działa z tą kartą, z tamtą nie działa (mimo iż karta dobra bo w telefonie działa) - wskazuje na problem rutera z obsługą domyślnego APN (albo w ogóle z obsługą adresacji ipv6).

Z Twojego punktu widzenia istotne jest żeby zaczęło działać, ale z mojego ciekawsze jest ustalenie dlaczego konkretnie nie działa. Czyli zrzuty ekranu, log, opisy konfiguracji - wtedy @atlas_cudow na pewno byłby w stanie nakierować na jakąś konkretną konkluzję. Bez tego można się bawić długo i bez efektu. Zresztą efekt i tak jest wątpliwy, po uwzględnieniu tego co wykopał @Samotnick.

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 4288
  • 21084
  • 102

Dodam tylko, że są urządzenia, które nie działają z konkretnymi rewizjami karty SIM. Tylko to dotyczy urządzeń 2G/3G, opartych na Windows Mobile. Robiliśmy kiedyś testy z TMO i powstała lista numerów seryjnych kart SIM, które na pewno nie będą działać z tymi terminalami. Jestem bardzo ciekawy co pokazuje log. Czy to brak autoryzacji albo coś.... Widziałem też przypadek, że urządzenie łapało net na APN bez danych, czyli APN : internet, reszta pól puste... może tak spróbuj?