- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z neostradą - Asus
Jakiś czas temu w pobliżu mojego domu przeszła burza. Mniej więcej od tamtej pory (nie potrafię stwierdzić dokładnie czy od tego momentu, gdyż wtedy byłem na wyjeździe) mój router ASUS DSL-N55U przestał łączyć z Neostradą - twierdzi, że kabel jest niepodłączony. Podpiąłem więc "zapasowy" router (Orange FunBox 2.0) - ten łączy się bez problemu.
Uznałem więc, że od przepięcia zespuł się router Asus. Kilka dni temu kupiłem więc nowego (Funbox niestety ma zbyt słabe wifi jak na moje potrzeby) - tym razem Asus DSL-AC68U. No i okazuje się, że ten nowy też nie łączy z Neostradą - podobnie jak poprzedni, twierdzi że nie podłączono kabla... dioda DSL nawet nie miga.
Ktoś ma pomysł o co może tutaj chodzić? Funboxa podłączam za pomocą tego samego kabla i działa (próbowałem też na innych kablach).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Pawel80 Dodatkowo sprawdź, czy ten nowy ASUS ma wybrane podłączenia ADSL, a nie VDSL.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jest ustawiony ADSL. Login i hasło tez są ok. Dzisiaj wieczorem spróbuje przetestować te routery u sąsiada - to powinno dać mi pewne odpowiedzi.