Problem z dostępem do Internetu za pośrednictwem laptopa

ROZWIĄZANE

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2842
  • 12101
  • 74

@gjurzaCzy ty masz wersję Windows LTSC?

Bo jeżeli masz wersję LTSC to ona nie ma wielu składników, w tym hot spota.

Poziom 17, Badacz Przestworzy
  • 25
  • 71
  • 0

No tak, pewnie wszystko jest w sieci... Po prostu nie chciało mi się tego wszystkiego od nowa instalować... Ale widzę, że jednak nie mam wyboru.

• 2842
  • 12101
  • 74

To wszystko jasne. Kup wersję Pro, bo wersja Home też jest okrojona.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8676
  • 35094
  • 293

@gjurzanapisał(-a)

about.png

Nigdy nie było wersji 22H2 LTSC. To chyba jest zwykła wersja Enterprise, nie LTSC.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 169
  • 584
  • 0

Wydaje mi się że za dużo kombinacji z tą kartą, z systemem, z ustawieniami itd. Przecież to powinno być proste ja drut w kieszeni. Czy tak robiłeś? Wkładasz kartę, przechodzisz do Start>Ustawienia>Sieć i internet>Sieć komórkowa.Włącz dane mobilne, wybierz kartę SIM, połącz się z usługą sieciową operatora podając dane APN, nazwę użytkownika i hasło. Upewnij się, że opcja Użyj tej karty SIM dla sieci komórkowej jest ustawiona na swoją kartę SIM. Połącz się z siecią WiFi: W prawym dolnym rogu paska zadań kliknij ikonę sieci (może wyglądać jak sieć Wi-Fi, ale wtedy kliknij ikonę sieci komórkowej). Odszukaj nazwę swojego operatora na liście i kliknij odpowiednią sieć, aby się połączyć.

Połączenie może wymagać podania szczegółów takich jak nazwa użytkownika, hasło i APN (Access Point Name). Te informacje znajdziesz w umowie z operatorem komórkowym lub na jego stronie internetowej. 

Myślę że tak robiłeś, ale może coś ominąłeś?

• 25
  • 71
  • 0

Nie twierdzę, że mam LTSC, a jedynie pokazałem, która wersja systemu operacyjnego jest u mnie aktualnie zainstalowana.

• 2842
  • 12101
  • 74

Masz aplikacje typu Paint, czy Widows Store?

• 25
  • 71
  • 0

Tak, mam Paint

Przepraszam, że pewnie zabieram ci zbyt dużo twojego wolnego czasu. Myślę, że teraz właściwym rozwiązaniem jest przeinstalowanie systemu operacyjnego, bo z nim naprawdę jest coś nie tak – brakuje tych opcji, o których wszyscy piszecie... To jakiś błąd.

* Scaliłem wpisy - Wiktor

• 25
  • 71
  • 0

@janio1 napisał(-a)

Wydaje mi się że za dużo kombinacji z tą kartą, z systemem, z ustawieniami itd. Przecież to powinno być proste ja drut w kieszeni. Czy tak robiłeś? Wkładasz kartę, przechodzisz do Start>Ustawienia>Sieć i internet>Sieć komórkowa.Włącz dane mobilne, wybierz kartę SIM, połącz się z usługą sieciową operatora podając dane APN, nazwę użytkownika i hasło. Upewnij się, że opcja Użyj tej karty SIM dla sieci komórkowej jest ustawiona na swoją kartę SIM. Połącz się z siecią WiFi: W prawym dolnym rogu paska zadań kliknij ikonę sieci (może wyglądać jak sieć Wi-Fi, ale wtedy kliknij ikonę sieci komórkowej). Odszukaj nazwę swojego operatora na liście i kliknij odpowiednią sieć, aby się połączyć.

Połączenie może wymagać podania szczegółów takich jak nazwa użytkownika, hasło i APN (Access Point Name). Te informacje znajdziesz w umowie z operatorem komórkowym lub na jego stronie internetowej. 

Myślę że tak robiłeś, ale może coś ominąłeś?

Wszystko zrobiłem tak, jak mówisz. Problem w tej chwili nie polega na tym, że nie ma internetu, ale na tym, że nie mogę udostępnić internetu mobilnego na laptopie przez mobilny hotspot.

* Poprawiłem czytelność wpisu - Wiktor

• 2842
  • 12101
  • 74

Masz coś skopane w systemie. Czasem prościej zrobić reinstalke systemu,  niż bawić się w naprawę systemu.