Nie można wyświetlić tego widżeta.

Porównanie wad routerów Funbox 6 i Funbox 10

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 47
  • 224
  • 0

@IreneuszCD @Rbej @_Artek_ Macie rację Funboxy są praktycznie bezobsługowe, podłączasz i działa. Problemy zaczynają się wtedy jeśli próbujesz skonfigurować router do czegoś więcej jak "przeglądanie internetu". Poza tym operator ma zdalny dostęp do routera, tzw. nadadmina co nie jest żadną tajemnicą. Co do Funboxa 10 to normalne że teraz ten model będzie rozwijany ponieważ jest najnowszy i przyszłościowy, ma port 10 Gbps. Jednak jak się okazało na infolinii jestem tym "gorszym sortem" i podobnie jak spora część klientów Orange zostałem sprzedany do SI. Pomimo że to Orange wykonał całą infrastrukturę i przyłącze do lokalu (umowa podpisana z Orange) nie jest już właścicielem światłowodu pod moim adresem. Tym samym jestem ograniczony do 1 Gbps i obowiązkowych dopłat. Więc w moim przypadku Funboxa 10 raczej nie zobaczę i nie przetestuję. A co najlepsze kolega mieszka w bloku obok i nadal jest na sieci własnej Orange, może w pełni korzystać z oferty i usług co jest dla mnie absurdem i niedorzecznością! Podejrzewam że spora część z was jest w podobnej sytuacji lub w niedalekiej przyszłości może być. Dlatego postanowiłem nie przedłużać umowy (mam do 29.03.2025) i złożyć wypowiedzenie po 6 latach. Na moim adresie może świadczyć usługi wielu różnych operatorów więc dlaczego mam nadal płacić Orange? Dodam iż moje miesięczne zobowiązanie nie należy do najniższych - 190 PLN. W tej cenie którą teraz płacę miałbym zdecydowanie lepsze warunki - ale oczywiście nie mogę migrować! Mam nadzieję że inni użytkownicy myślą podobnie i wkrótce też przestaną być klientami Orange.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6720
  • 27570
  • 219

@Rbejnapisał(-a)

Mój FB 10 jest całkowicie bezobsługowy. Raz się ustawi i działa.

A tak z czystej ciekawości zapytam: da się może tego FB10 powiesić na ścianie?

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 71
  • 238
  • 0

Nie. Trzeba by było kombinować.