- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Podłączenie telefonu stacjonarnego lub faxu przez bramkę VoIP? Funbox - rj45 - voip - rj11 - urządz
@pawelgorzkownapisał(-a)Teraz już nie rozumiem. Nie podłączę faxu przez bramkę VoIP?
Skoro @agat13 mówi że nie to nie. Ostatni faks widziałem jakieś 10 lat temu jak odstawialiśmy złom elektroniczny do utylizacji...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Podłączenie telefonu stacjonarnego lub faxu przez bramkę VoIP? Funbox - rj45 - voip - rj11 - urządz
VoIP to sygnał cyfrowy, fax analogowy...
Fakt, że nie zręcznie mi pytać o podłączenie faxu, ale jak wspomniałem, skoro go mam, to chciałem, żeby był podłączony.
Czyli skoro mój numer stacjonarny to VoIP, to nie mam możliwości podłączenia jakiegokolwiek faxu?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pawelgorzkow żadnej. Transmisja faxu to modulacja częstotliwości na łączu analogowym. Już przy ISDN były problemy, o VoIP nie wspomnę, bo to połączenie cyfrowe
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 jako żywo zainteresowany tematem zapytam czy sprawdzałeś te info? Skąd masz takie dane? Pytam, bo to troszkę inaczej niż mi mówiono, dlatego bym chętnie zweryfikował moją wiedzę ( myślę o tych 4 urządzeniach i 3 połączeniach jednoczesnych)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzięki. Wprawdzie nie satysfakcjonuje mnie ta informacja, nie mniej nie będę już chyba drążyć tematu w takim razie.
Dzięki za oświecenie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pawelgorzkow: na to niestety wygląda. Od czasu do czasu może coś się udać przesłać ale to nie będzie normalna obsługa. Zakazu podłaczenia nie ma, jest problem z realizacją podstawowej funkcji.
Jeśli faks jako taki jest krytycznie ważny to są rozwiązania "przekładające" faksy na załączniki do emaili. Ale nic mi nie wiadomo o takich usługach w ramach tego pakietu o ktorym piszesz.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agat13: sprawdziłem na kilku telefonach, w tym jednym zalogowanym przez aero2. Nie sprawdzałem ekstensywnie, ale najczęściej działało OK.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tę wiedzę, czyli jaką wiedzę? 😉
Tyle, co właśnie gdzieś w sieci doczytałem. Akurat takie kwestie telekomunikacyjne nigdy nie miałem potrzeby się zagłębiać.
Powoli oswajam się z myślą, że nic nie podłączę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 żeby sprecyzować: na usłudze netu podłączałem 3,4 bramki z tym samym loginem Neo do VoIP Orange i mogłeś prowadzić 3 niezależne rozmowy z aparatów podpiętych do tych bramek i identyfikowały się tym samym numerem telefonu?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pawelgorzkow: zwracaj uwagi na małpki... 😊. Najbardziej sensowne rozwiązanie to po prostu podłączenie telefonu analogowego do FunBoxa i tyle, IMHO.