- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Panel Liveboxa 2.0
Po okresie synchronizacji (10 dni) postanowiłem się przyjrzeć od strony zarządzania, jak to wygląda w praktyce. Zaskoczyło mnie to, że widoczne dwie pozycje zakładek widzę bez logowania do panela. W Funboxie 2 byłem przyzwyczajony do tego, że wszystko widziałem po najechaniu w Zobacz swoją sieć i zalogowaniu się.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Panel Liveboxa 2.0
@Anonim nie są to pozostałości poprzedniej sesji logowania? Bo faktycznego stanu sieci nie ma.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Panel Liveboxa 2.0
@Anonimnapisał(-a)@Anonim nie są to pozostałości poprzedniej sesji logowania? Bo faktycznego stanu sieci nie ma.
@Anonim , wykonałem z panela Liveboxa 2.0 najpierw restart, a potem dla pewności nadałem ustawienia fabryczne i nadal taki obraz jest. Aby wejść do pozostałych zakładek, trzeba się zalogować, więc tak mi się wydaje, że ten panel tak ma. Inaczej bym się nie upewniał.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Panel Liveboxa 2.0
@Anonimteraz to widok raczej standardowy dla LiveBox, pokazuje to co diody informacyjne, urządzeń podłączonych do sieci już nie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Panel Liveboxa 2.0
@Anonim , wygląda więc na to, że oprócz diod z prawej strony, te ikonki poniżej też pokazują stan faktyczny bez logowania. Nie mogłem więcej uchwycić, ale to jest stan przed logowaniem. Czyli inaczej niż w FB2. Dla mnie to nowe doznanie po dwóch latach użytkowania FB2
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Panel Liveboxa 2.0
@Anonim zmiana sprzętu zawsze wnosi zamieszanie... w nawykach, tak z ciekawości lepszy ten LiveBox 2.0 od FunBox 2.0? Po co takie zmiany?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Panel Liveboxa 2.0
@Anonimnapisał(-a)@Anonim zmiana sprzętu zawsze wnosi zamieszanie... w nawykach, tak z ciekawości lepszy ten LiveBox 2.0 od FunBox 2.0? Po co takie zmiany?
@Anonim , zmiana warunków umowy wymusiła otrzymanie Liveboxa 2 i zwrot FB2. Tłumaczono mi to tym, że bez tv wystarczy, a że i cena Orange Love wraz z dzierżawą jest niższa, to muszę przywyknąć. Sama synchronizacja z pięcioma urządzeniami przebiega w miarę stabilnie. Jednak wymuszenie po ipv4 w panelu, daje mi obraz synchro w aplikacji Funbox (wersja v2.4.2) w całej sieci domowej. Lubi zerwać na moment wtedy, gdy wszystko leci po WiFi. Widać to w appce. Wydaje mi się, że filtrowanie adresów MAC jest bardziej uczulone niż w FB2. Natomiast jest płynniejsze zarządzanie z poziomu appki (zmiana hasła, nazwy sprzętu, planowanie WiFi, dodawanie, blokowanie,diagnostyka najlepszego kanału czy internetu), które odzwierciedla ten stan od razu w panelu routera. Obym nie zapeszał.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Panel Liveboxa 2.0
@Anonim skoro Livebox 2.0 działa ok, to nie ma co narzekać, router mało istotny jak łącze stabilne i wi-fi ok, jak przejdziesz na światłowód to wcisną ci FunBox 3.0, znowu będzie adaptacja do sprzętu 😉