- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Odcina internet po 12h pracy routera.
Ja się z czymś takim nie spotkałem. Wszystko jest czyli synchronizacja i przyznane IP, a internetu niema? Żadne obrazki nie pokazane jak następuje brak internetu. Z relacji klienta spotkałem się ze stanem przy usłudze vdsl, że w momencie zmiany IP przeważnie następował zwis interka i klient musiał resetować połączenie (router funbox 2). Nie wiem jak się to skończyło u tego klienta z tą przypadłością, bo więcej już u niego nie byłem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zrobiłem to już dwa razy. Raz, z tego co pamiętam, sam jakby przywrócił się do ustawień fabrycznych. Tzn nie do końca, bo hasło do panelu ustawień zostało ale jakby 'zapomniał' konfiguracji, tj loginu i hasła do Neostrady. A drugi raz już sam przywróciłem do ustawień fabrycznych bo myślałem, że to pomoże ale jednak nie. Dokładnie co 12h, minuta i 30 sek. odcina internet. i póki nie zrestartuję z poziomu strony albo przez wyciągnięcie wtyczki.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Też nigdy wcześniej mi się to nie zdarzało, a teraz od kilku miesięcy co 12h. I jest dokładnie tak jak mówisz. Wchodzę na stronę modemu, status synchronizacji na zielono - sieć zsynchronizowana, status połączenia z internetem na zielono - połączony. A internetu nie ma. Nieważne czy zrobię to po kilku sekundach od 'odcięcia' czy po kilku godzinach (zdarzało się, że 12h minęło koło 8-9 rano, a ja do domu wróciłem po południu i komunikaty nadal na zielono). Nie ma znaczenia czy urządzenie jest podłączone przez Wi-Fi czy przez kabel, problem jest nadal ten sam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie wiem czy dobrą rzecz pokazuję ale było pod zakładką xDSL na stronie modemu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Karol23Oczywiście ze dobre może udzieli ci odpowiedzi @Anonim bo on ma adsl do 10Mb.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Parametry w porządku widać, że automat ustawia stronę wchodzącą i wychodzącą. Szczegółowo nie będę opisywał co widać, ale złego działania linii nie widać wprost przeciwnie. Widać, że pingi nie są duże i pewnie niema z nimi kłopotu. Jakby każdemu linia tak działała przy tym tłumieniu to byłby dużo więcej szczęśliwych klientów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja mam Funbox 2.0 vdsl i nie miałem takiego problemu jak opisuje wyżej @Anonim
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim Dokładnie tak. Internet działa bardzo dobrze (odpukać w niemalowane :D). Najlepiej w historii w sumie, odkąd mam Neostradę. Byłoby idealnie gdyby nie te odcięcia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś