ONT z portem 2Gbps coraz bliżej?

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 8
  • 25
  • 0

Gdzieś wyczytałem, że to ponoć ZTE F6005 będzie jako ONT dla operatorów korzystających z infrastruktury Orange/ŚI i prędkości 2000.

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 8
  • 31
  • 0

Od ostaniego posta mineło już pół roku, czy coś się zmieniło w tej kwesti na łączach 2 Gb/s?

Czy ktoś dostał ONT 2.5 Gb czy dalej to jest niedostępny złoty gral?

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 16168
  • 67297
  • 871

@Spioszek  nic się nie zmieniło 

Poziom 8, Zwiadowca Przestworzy
  • 2
  • 8
  • 0

Witajcie, 

Miałem problem przez kilka miesięcy zalogować się do nasz orange, bo hasło przestało działać, a nie mogłem dostać maila z jego resetem. 

Wracając do wątku modemu ont do oferty 2gb/s. Na infolinii zostałem oszukany. W dniu montowania światłowodu w mieszkaniu technik poinformował mnie, że ta opcja jest dostępna tylko we Wrocławiu i Warszawie, a że mieszkam w Trójmieście to u nas nie ma. 

Przyjąłem tego funbox 7, bo potrzebowałem go do pracy zdalnej. 

Złożyłem reklamację od razu, oczywiście przekazałem im to, że na infolinii przy zamawianiu oferty konsultant mnie o tym informował, że jest dostępny ont do 2gb/s, a realia jak zawsze wyszły inaczej. Więc w dziale reklamacji napisali, że jak będzie dostępny to dadzą znać. Minęło od listopada 2025 ponad 7 miesięcy i co? I nic nadal nie mam ont. Ont dostaniecie do max 1gb. 

Niestety nie mam opcji innego operatora z publicznym adresem ip (w Orange dynamiczny), jakbym mógł to bym wziął lokalnego dostawcę, ale same korpo mam dostępne. Jeżeli ktoś mieszka we Wrocławiu, czy Warszawie to niech spróbuje. Próbowałem w czerwcu dzwonić dopytać, czy coś się zmieniło to oczywiście, że nie. Coś tłumaczyli się, że pewien pułap urządzeń muszą osiągnąć, tylko kij go wie jaki. 

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9660
  • 40053
  • 331

@chickenx5napisał(-a)

...

technik poinformował mnie, że ta opcja jest dostępna tylko we Wrocławiu i Warszawie

... 

Uwierzę jak zobaczę. Na razie nikt i nigdzie się nie pochwalił że dostał coś takiego od Orange. Zupełnie mnie więc nie dziwi Twoja historia. 

Morał: lepiej ufać sprawdzonym informacjom na forum, niż bajkom opowiadanym przez "konsultantów" (co oni właściwie "konsultują"?).

Jak się sprawuje FB7? Jakieś problemy, niedogodności, wrażenia? Zalety/wady według Ciebie?