- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niska prędkość lte przy agregacji.
Mam taką dziwną przypadłość na routerze i nie wiem co może być tego przyczyną występuję ona na routerze huawei b715. Chodzi o to że na częstotliwościach 2100 i 2600 mam osobno po 30Mb/s ale przy z agregowaniu tych pasm prędkość na speedtest.net szaleje na początku wzrasta do 30 a potem maleje do 0 albo wskaże kilka Mb/s dzieje się tak też przy innych agregacjach z pasmem 2600, po kilku takich pomiarach wywala całkiem łączność i wyświetla się na telefonie monit o zalogowanie do routera, jakby w ogóle nie było żadnego połączenia z internetem. przy agregowaniu 1800 2100 to nie występuje, to jest wina urządzenia, nadajnika, czy może słabych parametrów sygnału moc sygnału około -102dbm snr 2dbm, takie same wartości są również dla 1800 i 2100 i tam nie ma tego problemu.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@szymczok2 niektóre pasma są przeciążone i musisz ich unikać 😎
Jedno dla 5G obecnie i powinieneś o tym wiedzieć, dobierz najlepsze, jak wkroczy prawdziwe 5G, 5o będzie szybciej 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ale nic nie jest przeciążone, pojedyncze pasmo ma 30-40 Mb/s ,
agregacja zmniejsza prędkość do zera i zrywa całkowicie połączenie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Od kiedy masz ten problem? Czy sprawdziłeś w innej lokalizacji jak zachowuje się agregacja lub na karcie innej sieci? Czy w speedteście na smartfonie w tym samym miejscu agregacja w Orange też się tak zachowuje?
Na koniec sprawdź czy nie masz np. aktualizacji oprogramowania dla tego routera.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ten problem zauważyłem wczoraj, bo testuje nowy router, poprzedni miał właśnie problem z agregacją tych pasm i migał plusik przy lte, ale myślałem że jest to wina słabego sygnału, lub dziadowskiego routera, teraz wydaje mi się że to coś po stronie orange. W innej lokalizacji nie sprawdziłem, innej sieci też nie sprawdzałem, na telefonie nie mam za bardzo jak tego sprawdzić bo nie wiem na jakich częstotliwościach się łączy. Router z najnowszym oprogramowaniem. Jutro będę pisał z tym do orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@szymczok2 może w tej konfiguracji po prostu nie ma agregacji włączonej na nadajniku. Weryfikowałeś to? Podaj lokalizację i zweryfikuj na apce pomocniczej NetMonster, czy ten nadajnik znajduje się w odpowiedniej odległości od Ciebie ....
Może dlatego to spięcie pasm nie działa?
Używałeś apki HManager do agregacji ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak używałem apki HManager. Lokalizacja nadajnika to Ul.przemysłowa 4 Wysokie Mazowieckie. Kiedyś pisałem na czacie orange i dostałem info że obsługuje wszystkie agregacje nawet 4 pasm.
@agat13napisał(-a)@szymczok2 może w tej konfiguracji po prostu nie ma agregacji włączonej na nadajniku. Weryfikowałeś to? Podaj lokalizację i zweryfikuj na apce pomocniczej NetMonster, czy ten nadajnik znajduje się w odpowiedniej odległości od Ciebie ....
Może dlatego to spięcie pasm nie działa?
Używałeś apki HManager do agregacji ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@szymczok2 Jeśli nadajnik jest przeciążony może łącza się tryb "awaryjny", który właśnie reaguje na odbiorniki z agregację pasm, aby nie wysycały pasma, które i tak przy obciążeniu jest małe dla wszystkich?
Musi zadziałać jakoś automatyka w sieci mobilnej, bo przy dużym obłożeniu BTS-a wedle sprawiedliwości wszyscy powinni mieć coś, a nie "silniejsze" odbiorem jednostki. Tak myślę...
Jak się układa speedtest dla pojedynczych częstotliwości? To dość dobrze wyposażony nadajnik, więc to jest tylko kwestia odległości w jakiej się od niego znajdujesz i kierunku ustawienia anten
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pisałem na czacie orange, odpisał mi konsultant że technicy sprawdzą to w przeciągu 36h
Orange mówi że wszystko jest ok, także obstawiam zbyt słaby sygnał, zrobię jeszcze test pod bts.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@szymczok2napisał(-a)Orange mówi że wszystko jest ok, także obstawiam zbyt słaby sygnał, zrobię jeszcze test pod bts.
Jeżeli pod nadajnikiem będzie okej to pozostaje antena/anteny zewnętrzne kierunkowe.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »