- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W aplikacji "mój finbox" pojawiło się urządzenie o nazwie mxchip. Co to za ustrojstwo jest ?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Profundis w apce kliknij w to urządzenie, dowiesz się kiedy zostało podłączone lub próbowało się podłączyć do sieci oraz zobaczysz jego adres MAC może to coś Ci podpowie (po adresie możesz znaleźć w sieci co to za urządzenie). Może to być coś z internetu rzeczy, np. inteligentny czujnik, lampa, termostat, inteligentne ogrzewanie, kamery monitoringu, oczyszczacze powietrza, roboty sprzątające, urządzenia adg, rtv typu smart, itp, itd.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mxchip
U mnie się nie pojawiło, tylko u Ciebie, to Ty powinieneś wiedzieć co Ci się do sieci podłączyło.🤔😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mxchip
@Profundis w necie podane jest, że to płyta rozwojowa, przynajmniej pod taką nazwą znajduje:
Może to być również inne urządzenie z taką nazwą połączone z Twoją siecią WiFi. Być może ktoś inny próbuje połączyć się z siecią WiFi z taką nazwą urządzenia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Profundis w apce kliknij w to urządzenie, dowiesz się kiedy zostało podłączone lub próbowało się podłączyć do sieci oraz zobaczysz jego adres MAC może to coś Ci podpowie (po adresie możesz znaleźć w sieci co to za urządzenie). Może to być coś z internetu rzeczy, np. inteligentny czujnik, lampa, termostat, inteligentne ogrzewanie, kamery monitoringu, oczyszczacze powietrza, roboty sprzątające, urządzenia adg, rtv typu smart, itp, itd.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mxchip
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mxchip
@Profundis zerknij czy możesz odczytać mac adres tego urządzenia i sprawdzić po tym parametrze w necie?
Wedle opisu to mi wygląda na czujnik od inteligentnego domu np do Fibaro