- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mieszkanie 3 kondygnacjne. Funbox7
Witam jestem w trakcie zamawiania usługi światłowodu . Zastanawiam się nad wypożyczeniem do oferty smart box 6 ,w celu przedłużenia sygnału sieci. Główny modem fun box miałbym na poddaszu. I chciałbym, żeby sygnał sieci trafiał 2 kondygnacje niżej. Czy ten Smart box da radę między piętrami. Czy polecilibyście by coś innego z góry dziękuję za pomoc .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Dresu nie nastawiał bym się na SWB.moze nie dać rady. Sugeruję system MESH TP-Link z 3 nadajnikami. Pierwszy przy FB7 z wyłączonym wifi i dwa pozostałe na piętrach. Jeśli masz ułożone jakiekolwiek kable ethernet, to uprości sprawę, ale wydaje mi się, że i tak powinno działać przy dobrym ustawieniu MESH-a względem siebie
Dodam, że SWB6 to nie to samo co wifi w modemie FB7.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dom trzeba okablować. Bez tego nic ci nie pomogą wzmacniacze. A jeśli masz już kable to WiFi z poddasza nie będzie ci raczej potrzebne, można je wyłączyć. Zamiast niego rozmieścić trzeba w domu AP systemu mesh. Wypożyczanie SWB to absurdalny pomysł w kontekście trzykondygnacyjnego domu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeżeli nie ma okablowania, to ja bym się ubiegał o ONT a Funboxa schował do szafy. Z tym, że ONT chyba dają cały czas 1GbE. Całą sieć oparłbym o mesh TP-Linka.