Mieszkanie 3 kondygnacjne. Funbox7

Poziom 8, Zwiadowca Przestworzy
  • 1
  • 4
  • 0

Witam jestem w trakcie zamawiania usługi światłowodu . Zastanawiam się nad wypożyczeniem do oferty smart box 6 ,w celu przedłużenia sygnału sieci. Główny modem fun box miałbym na poddaszu. I chciałbym, żeby sygnał sieci trafiał 2 kondygnacje niżej. Czy ten Smart box da radę między piętrami. Czy polecilibyście by coś innego z góry dziękuję za pomoc .

3 ODPOW. 3

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15756
  • 65065
  • 837

@Dresu  nie nastawiał bym się na SWB.moze nie dać rady. Sugeruję system MESH TP-Link z 3 nadajnikami. Pierwszy przy FB7 z wyłączonym wifi i dwa pozostałe na piętrach.  Jeśli masz ułożone jakiekolwiek kable ethernet, to uprości sprawę, ale wydaje mi się, że i tak powinno działać przy dobrym ustawieniu MESH-a względem siebie 

Dodam, że SWB6 to nie to samo co wifi w modemie FB7. 

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9091
  • 36954
  • 311

Dom trzeba okablować. Bez tego nic ci nie pomogą wzmacniacze. A jeśli masz już kable to WiFi z poddasza nie będzie ci raczej potrzebne, można je wyłączyć. Zamiast niego rozmieścić trzeba w domu AP systemu mesh. Wypożyczanie SWB to absurdalny pomysł w kontekście trzykondygnacyjnego domu.

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3357
  • 14748
  • 82

Jeżeli nie ma okablowania, to ja bym się ubiegał o ONT a Funboxa schował do szafy. Z tym, że ONT chyba dają cały czas 1GbE.   Całą sieć oparłbym o mesh TP-Linka.