- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Livebox w innym pokoju
Witam jestem posiadaczem pakietu 3w1 (tv, internet, telefon) Chciałbym mieć liveboxa [model 2.0] w innym pokoju a telefon i tv w innym. Wiem że mogę użyć do tego livepluga ,lecz nie wiem w jaki sposób połączyć telefon z modemem ponieważ liveplug ma 1 wejście? Czy jeżeli zakupiłbym 2 liveplugi i podłączył jeden telefon - modem a drugi modem-tv czy nie było by żadnych zakłóceń? Czy ogólnie było by to możliwe do zrobienia a może znacie jakiś inny sposób?
ps: Gdzie mogę zakupić livepluga? czy mogę to zrobić w salonie orange?
Z góry dziękuje za pomoc
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Livebox w innym pokoju
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Livebox w innym pokoju
Wolałbym coś prostszego ale jeżeli było by jakieś lepsze rozwiązanie. Jestem w stanie wydać ok 300zł
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Livebox w innym pokoju
W takim budżecie to może warto poszukać też na bardziej technicznych forach jak elektroda rozwiązań:
- może jednak warto przenieść livebox do pokoju z tv, ale zakupić poza orange transmitter sieciowy który od razu emituje sygnał jako wifi lub do livepluga jakis switch ale cięzko znaleźć pasujace urządzenia
- zakupienie jakiegoś taniego telefonu voip w necie (ale na pewno nie będzie to super jakość urządzenia)
Poza tym przed zakupem livepluga czy innych podobnych urządzeń upewnij się że gniazdka są w jednej fazie (obwodzie).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Livebox w innym pokoju
Dobrze że wspomniałeś o fazie w domu niestety lipa 😕
Mam możliwość założenia 2 gniazdka telefonicznego w tym pokoju w którym chce Liveboxa czy jest jakiś pomysł czy raczej lipa?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Livebox w innym pokoju
Jaki masz dekoder ? samsunga 100 ciu ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Livebox w innym pokoju
Wybacz wścibskie pytania, ale duża jest odległość między pokojami? Z czego masz ściany? Cegły, wielka płyta? A może kabel i dyskretna dziura w ścianie? Ew czy internet potrzebujesz kablowo czy wifi - może jakiś wzmacniacz wi-fi wystarczy lub dokupienie karty wi-fi do komputera stacjonarnego?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Livebox w innym pokoju
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Livebox w innym pokoju
do tv do telefonu musiał byś kupić potrzebna ilość kabla i dyskretnie go schować nic innego nie za bardzo da się wymyślić 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Livebox w innym pokoju
@Piotrekk85 a to miedzianka nie pokreślił tego a z dekoderem whd jak to wygląda ?
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »