- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
LiveBox 3.0 jako access point
Witam,
na co dzień korzystam z routera FunBox 2.0. Ostatnio w piwnicy urządziłem sobie warsztat i chciałbym tam ustawić router LiveBox jako access point. Mam do piwnicy poprowadzony kabel Ethernet. Czy jest to do wykonania? A jeśli tak, to jak to zrobić?
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Najlepiej tego po prostu nie robić. Ten sprzęt się może i da zmusić do pracy jako AP po wyłączeniu wszystkiego co się da (przede wszystkim DHCP), ale konfiguracja będzie bardzo nienaturalna a zysk wątpliwy bo WiFi jest w nim bardzo słabe.
Lepiej zainwestować w jakiś normalny AP.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Bernkastel7734 routery LiveBox, czy FunBox nie mają niektórych funkcji. Są przystosowane do działania jako główne i tak są skonfigurowane. Popieram propozycje @j131, kup router do obsługi AP. To nie jest duży wydatek. Łatwiej skonfigurować niż kombinować i tracić czas z routerami Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Bernkastel7734Oficjalnie takiego trybu pracy FB3.0 nie ma.
Zastanawia mnie fakt, że masz i FB2 i FB3. Z tego co wiem (może mi gdzieś info umknęło), to FB3.0 również były dzierżawione, stąd pytanie o dwa modemy...ale nie o to w końcu idzie.
Oczywiście wszystko można zrobić (choć z takim pytaniem spotykam się pierwszy raz) tylko po co?
Za nieduże pieniądze są do kupienia routery, które mają tryb AP i nie będzie z nimi żadnego problemu.
Polecam to rozwiązanie. Mniejszy kłopot przy konfiguracji i w działaniu