Konfiguracja WiFi 6E na Funbox 10 – jak włączyć pasmo 6 GHz od Orange?

ROZWIĄZANE

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2842
  • 12101
  • 74

FUNBOX 10 - konfiguracja 6ghz

Możesz podłączyć dowolny sprzęt pod Funboxa . Nikt tego nie sprawdza:)

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 113
  • 216
  • 0

@atlas_cudownapisał(-a)

Możesz podłączyć dowolny sprzęt pod Funboxa . Nikt tego nie sprawdza:)

No tak wiem tylko że mam polecę za funboxa i do tego mam jeszcze kupić inny sprzęt. Serio nie jest to poważne. Jeśli Orange da mi łącze i zezwoli na własny sprzęt wtedy jest to inna sytuacja. 

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 426
  • 1540
  • 4

@jocker_ennapisał(-a)

Orange nie pozwala mi na własny sprzęt próbowałem. A twoje rada jest niezbyt poważna. Skory za coś płacisz ma to działać zgodnie z parametrami na jakie się umawiam z Orange. Niczego więcej nie wymagam. 

https://youtu.be/VST84pRbppc?si=PiK9s8Y9WxAMopPx Proszę 😉

• 113
  • 216
  • 0

@deest napisał(-a)

@jocker_ennapisał(-a)

Orange nie pozwala mi na własny sprzęt próbowałem. A twoje rada jest niezbyt poważna. Skory za coś płacisz ma to działać zgodnie z parametrami na jakie się umawiam z Orange. Niczego więcej nie wymagam. 

https://youtu.be/VST84pRbppc?si=PiK9s8Y9WxAMopPx Proszę 😉

Raz że jego pomysły są blokowane i nie ma pewności że będzie to działać. I czym sam mówił. Na innych przyznał że długo to nie chodziło. Zresztą nie chodzi o kombinowaniem bo Orange dalej nie pozwala na własny sprzęt. Jaki zresztą jest sens kiedy muszę płacić za ich sprzęt i potem mam jeszcze kombinować ? Czy wydać ponad 1000zl na osprzęt? A co z użytkownikiem który nie ma takiej wiedzy ? Podpisuje umowę i ma płacić za nie do końca działająca usługę ? Czyli kupujesz auto okazuje się że ma wadę i zamiast zgłosić to gwaranta naprawiasz na własną rękę i z własnego portfela ? Gdzie tu jest logika,? Może zamiast rzeźbić to zacznijmy wymagać od dostawców usług tego do czego zobowiązali się w umowie. Idąc dalej twoim tokiem rozumowania. Jak gdzieś nastąpi awaria linii światłowodowej to dzwonisz i zgłaszasz czy kupujesz światłowód wynajmujesz ekipie i na własny koszt naprawiasz uszkodzenie ? Czy jednak oczekujesz że zgodnie z umową za którą płacisz operator usunie awarię. Nie wymagam od ich sprzętu zbyt wiele tylko żeby działał jak trzeba nic więcej. A że problem jest znany opisany i udokumentowany to w czym problem?

Jak funbox działa poprawnie w zupełności mi to wystarcza niczego więcej nie wymagam. Jeśli będę miał większe potrzeby wiem jak zbudować odpowiednią infrastrukturę.

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2593
  • 10063
  • 38

@jocker_ennapisał(-a)

A co z użytkownikiem który nie ma takiej wiedzy ?

nie obchodzi go 6ghz

• 113
  • 216
  • 0

Serio? Niby Czemu ? Kolejny argument z kosmosu. Jak kupujesz auto to nie potrafisz stwierdzić że nie ma parametrów za jakie płacisz ? I nie musisz mieć wiedzy mechanika czy inżyniera. I to samo tyczy się usługi w Orange nie trzeba wiedzy żeby sprawdzić czy usługa działa w zakresie umownych parametrów. Każdy w telefonie może to sprawdzić. Robisz test widzisz że coś nie jest tak. Szukasz kilka sekund i znajdujesz sposoby aby odczytać parametry. Swoją drogą usługę z łączem,8 giga kupują osoby które obchodzi to jak to dział. Lubisz płacić za bubel płeć lubisz dokładać z własnego portfela ok. Ale tak to nie powinno wyglądać. Ale dostawcy takich lubią płacą nie marudzą a problemy rozwiązuje na własny koszt.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2842
  • 12101
  • 74

@jocker_enPokaż fragment umowy, która gwarantuje działanie wi-fi... W końcu płacisz za to , co jest w umowie . Prawda ?

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2593
  • 10063
  • 38

@jocker_ennapisał(-a)

Jak kupujesz auto to nie potrafisz stwierdzić że nie ma parametrów za jakie płacisz ?

tak właśnie. Zapłaciłem za opcję bezkluczyka, bo była w pakiecie, ale wyłączyłem precz, niech odjadą tym obok temu co nie wyłączył. Zapłaciłem za navi ale nawiguję z AA, bo fabryczna jest do . Nie kopię się z koniem.

* Edytowałem wpis - Wiktor

• 113
  • 216
  • 0

@atlas_cudownapisał(-a)

@jocker_enPokaż fragment umowy, która gwarantuje działanie wi-fi... W końcu płacisz za to , co jest w umowie . Prawda ?

Parametry urządzenia np mówią o tym iż posiada wifi 7 oraz pasmo 6GHz. Wi-Fi 7: 

1000026508.jpg

 Samo Orange opisuje to jak widać 

* Poprawiłem czytelność wpisu - Wiktor

• 113
  • 216
  • 0

@pirenej napisał(-a):
tak właśnie. Zapłaciłem za opcję bezkluczyka, bo była w pakiecie, ale wyłączyłem precz, niech odjadą tym obok temu co nie wyłączył. Zapłaciłem za navi ale nawiguję z AA, bo fabryczna jest do . Nie kopię się z koniem.

Chyba nie do końca rozumiesz problem.  Ja nie mam pretensji że sprzęt Orange działa gorzej od sprzętu innych producentów. Ale o to że nie działa w ogóle jedna z jego funkcji. Która jak ręcznie się  to wymusi działa naprawdę dobrze. I to mi wystarcza. 

* Poprawiłem czytelność wpisu - Wiktor