Witam Proszę o pomoc mam taką opcję jak Interwał żądań Echo na TP Link VR2100 ta opcja wspomaga zasypianie i wybudzanie łącza internetowego widełki są od 0-120 było wpisane 30 oryginalnie Moje pytanie brzmi co to jest za opcja i do czego ona służy jak ją skonfigurować? Ponieważ mam problem z zasypianiem i wybudzaniem łącza...
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Przesiadłem się na FunBox-a 2.0 Deko lepiej ale nie najlepiej.
@Anonim przeczytaj lub wrzuc to w google tlumacza i dowiesz sie o co chodzi https://forums.thinkbroadband.com/dslrouter/4281264-tp-link-td-w8968-pppoe-disconnects-dling-large-files-fixed.html
Ogolnie chodzi o to ze jesli to wlaczysz router testuje siec. Koles pisze ze mial problemy przy pobieraniu duzych plikow bo router kilkakrotnie zrywal polaczenie. Ustawienie czasu na 0 (wylaczenie tego Interwalu zadan) poprawilo czas reakcji na testy.
Tą funkcja sprawdza ci, czy masz połączenie z internetem, wysyła zapytania do internetu i oczekuje odpowiedzi. Coś jak testowanie ICMP.
A jaki problem masz, jak on wygląda dokładnie? I co masz za internet, ADSL/VDSL?
A co do wartości, przejrzałem trochę w necie i na wielu stronach zalecając ustawić wartość z 30 na 5 lub całkowicie wyłączyć, czyli 0.
Mam VDSL-a Dałem na 0 zobaczymy jaki będzie efekt ponieważ po wyłączeniu czy to łącza tzw. Na żądanie czy Wi-Fi to pojawiały się błędy z nocy czy z dłuższego czasu A nie mam pojęcia jak to ustawić bo googlowałem i za bardzo nic nie odszukałem jeżeli będą błędy będę googlował i przetłumaczył z ang. tekst i się wczytywał o co to chodzi z tym Interwałem Widocznie jakaś ciekawa i ważniejsza opcja...
@Anonim w tym tekscie co go wyzej dalem koles tez mial problemy i po ustawieniu na zero sie poprawilo. Zobacz jak bedzie u Ciebie i daj znac😉
Przesyłam PrintScrn w załączniku...
Witam zrobiłem fabrykę spinaczem i wywaliło 20 oryginalnie jest 30 Interwał żądań Echo A teraz nic nie gmerałem zrobię na 0 zobaczymy co będzie...Jeżeli to nie pomoże wymiana kabla LAN od IPTV Orange
Teraz nie dawno robiłem restart około 80 błędów nie mogę sobię rady dać... W załączniku przesyłam dziennik...
Czy oprócz wspomnianych błędów, co jest czymś normalnym w usłudze xDSL, obserwujesz jeszcze jakieś niedogodności? Rozłączenia internetu, zanik synchronizacji? Bo nie rozumiem problemu. Do 100-150 błędów na dobę nie jest niczym nadzwyczajnym przy VDSLu. Linię masz krótką, spiętą prawie na full prędkość
Przesiadłem się na FunBox-a 2.0 Deko lepiej ale nie najlepiej.