- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kamer IP icsee
Podłączyłem kamerę IP do sieci wi-fi. Wszystko działa , natomiast gdy jestem poza domem nie mam dostępu. Żona w programie icsee jest dodana jako gość i wszystko działa( inna sieć komórkowa) co i jak mam przestawic w ruterze
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kamer IP icsee
@pszczolka1981 jeżeli korzystasz z aplikacji do obsługi kamer, to powinno funkcjonować bez potrzeby konfiguracji routera. Jeżeli natomiast chcesz połączyć się z kamerą po przez www z dostępem do innego routera, to już wyższa trochę technika.
Może rozjaśni trochę ten filmik instruktażowy:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kamer IP icsee
@pszczolka1981napisał(-a)Podłączyłem kamerę IP do sieci wi-fi. Wszystko działa , natomiast gdy jestem poza domem nie mam dostępu. Żona w programie icsee jest dodana jako gość i wszystko działa( inna sieć komórkowa) co i jak mam przestawic w ruterze
Skoro z innej sieci dostęp jest, a z twojej nie, to znaczy że z ruterem nic nie trzeba robić, tylko z twoją siecią. Może trzeba wykupić Orange VPN? To pierwsze co mi do głowy przychodzi, ale mało szczegółów podałeś więc pewności nie mam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kamer IP icsee
Próbuje połączyć się przez icsee z pracy i wyskakuje limit czasu połączenia sieciowego
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kamer IP icsee
Z pracy? To znaczy jak?
Limit czasu? Masz na myśli błąd "timeout"? Jeśli chcesz uzyskać sensowne rady lepiej byłoby gdybyś pozostawił mniej przestrzeni na zgaduj-zgadulę. Porównanie konfiguracji w jakiej działa z tą w jakiej nie działa powinno naprowadzić Cię na jakiś trop. Chyba że w ogóle nie działa?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kamer IP icsee
- Przekroczenie czasu ,albo buforuje się do 92%. Ciekawie że dochodzą mi zdjęcia z detekcji ruchu, podglądu na żywo nie ma. Dodam że normalnie mam LTE
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kamer IP icsee
W domu w sieci wi-fi działa super i żony też nawet poza domową siecią
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kamer IP icsee
W jakiej sieci żona ma telefon?
W jakiej sieci Ty masz telefon?
Tu szukaj różnic i przyczyn.
Lokalnie, w tej samej sieci WiFi w której jest kamera działać powinno bez łaski, i to oczywiście dobrze że działa. Dostęp z zewnątrz to inna sprawa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kamer IP icsee
@pszczolka1981 jak masz SIM Orange, to dokup Orange VPN i sprawdź, może jakiś port ci blokuje się i brak podglądu z kamery 😎
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »