Nie można wyświetlić tego widżeta.

Jak na waszych FunBox 2.0 zachowuje się kontrolka telefon?

ROZWIĄZANE
Anonim

Nie dotyczy

Witam!

Mam delikatny problem z urządzeniem FunBox2.0 chcę się was zapytać drodzy użytkownicy jak ta kontrolka się zachowuje u was w jakim momencie świeci nie świeci czy miga czy nie miga oraz w jaki sposób ona się zachowuje. Z góry dziękuję za wszystkie wypowiedzi i Pozdrawiam Wszystkich przyczyniających się rozwiazania moego problemu z VoIP.

Czy FB 2.0 może mieć zwarcie na VoIP?

* Scaliłem wpisy - Wiktor

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14206
  • 58392
  • 705

@AnonimTo info o tym, że usługa aktywna i prawidłowo wykreowana i pracująca. Jest więc prawidłowo

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

11 ODPOW. 11

• 14206
  • 58392
  • 705

@AnonimJak prawidłowo skonfigurowany-świeci na zielono ciągle. Jak rozmawiasz, miga na zielono..

Zwarcie od strony aparatu (jeśli masz podłączony)  czy od strony sieci (jeżeli masz przedłużoną instalację od modemu w inne miejsce w domu)?? W obu przypadkach : tak 

Sam Fb też może mieć uszkodzony moduł VoIP-owy

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 456
  • 3918
  • 20

Prawidłowo jest tak, że dioda świeci ciągłym zielonym światłem. Miga trakcie połączenia lub po podniesieniu słuchawki. A jak zachowuje się u Ciebie?

Anonim

Nie dotyczy

Na mój gust to taki VoIP powinien być wyłączony w trybie Standby czyli bez nasłuchu a on gamoń jaży i miga gdy się z widełek podniesie słuchawkę...

• 14206
  • 58392
  • 705

@AnonimTo info o tym, że usługa aktywna i prawidłowo wykreowana i pracująca. Jest więc prawidłowo

Anonim

Nie dotyczy

Od strony telefonu kabel biegnący do FunBox-a 2.0 potwierdzenie przełączania się na zwarcie odrazu przesyłam foto

20231227_154909.jpg20231227_154911.jpg

• 14206
  • 58392
  • 705

@AnonimTo nie zwarcie, a zasilanie na gniazdku RJ11. Takim miernikiem/testerem nie sprawdza się na przewodzie pod napięciem

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 336
  • 2161
  • 0

@Anonimnapisał(-a)

Na mój gust to taki VoIP powinien być wyłączony w trybie Standby czyli bez nasłuchu a on gamoń jaży i miga gdy się z widełek podniesie słuchawkę...

Jak się podniesie to już nie jest satandby 😉 

Anonim

Nie dotyczy

U mnie jak właśnie piszesz świeci stale miga gdy podniosę słuchawkę i rozmawiam a kiewdyś miałem w Liveboxie inaczej ona była zgaszona uruchamiała się migając gdy ktoś telefonował ale człowiek jest uparty chłop żywemu nie przepuści!

Dziękuję za pomoc i poruszenie napisanego tematu na forum Orange dużo mi rozjaśniło i rozwiało wątpliwości wszelkie Pozdrowienia dla was i Szampańskiego wieczoru...

_________

* Scalenie wpisów - Bartłomiej

• 14206
  • 58392
  • 705

@AnonimSię polecamy, jak zwykle