IoT i sieć gościa w FB6

ROZWIĄZANE

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 27
  • 92
  • 0

IoT i sieć gościa w FB6

Czy i jakie są różnice w separacji /zabezpieczeniu tych podsieci Wi-Fi w FUNBOX 6?

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 207
  • 749
  • 5

IoT i sieć gościa w FB6

WiFi dla gości jest zawsze odseparowane od innych sieci LAN, daje dostęp tylko do internetu i możesz ustawić zawczasu czas aktywności sieci.

WiFi dla IoT pozwala zmienić poziom separacji od innych sieci LAN, do wyboru są trzy opcje:

• pełna – sieć IoT nie jest dostępna z żadnej innej sieci (Wi-Fi domowe/Wi-Fi dla gości);
  • częściowa – sieć IoT jest dostępna tylko z sieci prywatnej (Wi-Fi oraz ETH);
  • wyłączona – sieć IoT jest dostępna z sieci prywatnej oraz sieć IoT ma dostęp do sieci prywatnej (Wi-Fi domowe/Wi-Fi dla gości).

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

3 ODPOW. 3

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 207
  • 749
  • 5

IoT i sieć gościa w FB6

WiFi dla gości jest zawsze odseparowane od innych sieci LAN, daje dostęp tylko do internetu i możesz ustawić zawczasu czas aktywności sieci.

WiFi dla IoT pozwala zmienić poziom separacji od innych sieci LAN, do wyboru są trzy opcje:

• pełna – sieć IoT nie jest dostępna z żadnej innej sieci (Wi-Fi domowe/Wi-Fi dla gości);
  • częściowa – sieć IoT jest dostępna tylko z sieci prywatnej (Wi-Fi oraz ETH);
  • wyłączona – sieć IoT jest dostępna z sieci prywatnej oraz sieć IoT ma dostęp do sieci prywatnej (Wi-Fi domowe/Wi-Fi dla gości).

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 27
  • 92
  • 0

IoT i sieć gościa w FB6

Czyli siec dla gości będzie równie dobra jak IoT dla prostych urządzeń typu klimatyzatory czy kamera?

Nie chcę uruchamiać i jednej i drugiej.

W pytaniu chodziło mi też o separację w drugą stronę czyli od strony gości/urządzen do sieci domowej.

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1487
  • 5927
  • 57

IoT i sieć gościa w FB6

@pawelllllnapisał(-a)

Czyli siec dla gości będzie równie dobra jak IoT dla prostych urządzeń typu klimatyzatory czy kamera?

Nie chcę uruchamiać i jednej i drugiej.

@pawelllll  tak.