- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy i jakie są różnice w separacji /zabezpieczeniu tych podsieci Wi-Fi w FUNBOX 6?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
WiFi dla gości jest zawsze odseparowane od innych sieci LAN, daje dostęp tylko do internetu i możesz ustawić zawczasu czas aktywności sieci.
WiFi dla IoT pozwala zmienić poziom separacji od innych sieci LAN, do wyboru są trzy opcje:
- pełna – sieć IoT nie jest dostępna z żadnej innej sieci (Wi-Fi domowe/Wi-Fi dla gości);
- częściowa – sieć IoT jest dostępna tylko z sieci prywatnej (Wi-Fi oraz ETH);
- wyłączona – sieć IoT jest dostępna z sieci prywatnej oraz sieć IoT ma dostęp do sieci prywatnej (Wi-Fi domowe/Wi-Fi dla gości).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
WiFi dla gości jest zawsze odseparowane od innych sieci LAN, daje dostęp tylko do internetu i możesz ustawić zawczasu czas aktywności sieci.
WiFi dla IoT pozwala zmienić poziom separacji od innych sieci LAN, do wyboru są trzy opcje:
- pełna – sieć IoT nie jest dostępna z żadnej innej sieci (Wi-Fi domowe/Wi-Fi dla gości);
- częściowa – sieć IoT jest dostępna tylko z sieci prywatnej (Wi-Fi oraz ETH);
- wyłączona – sieć IoT jest dostępna z sieci prywatnej oraz sieć IoT ma dostęp do sieci prywatnej (Wi-Fi domowe/Wi-Fi dla gości).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
IoT i sieć gościa w FB6
Czyli siec dla gości będzie równie dobra jak IoT dla prostych urządzeń typu klimatyzatory czy kamera?
Nie chcę uruchamiać i jednej i drugiej.
W pytaniu chodziło mi też o separację w drugą stronę czyli od strony gości/urządzen do sieci domowej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
IoT i sieć gościa w FB6
@pawelllllnapisał(-a)Czyli siec dla gości będzie równie dobra jak IoT dla prostych urządzeń typu klimatyzatory czy kamera?
Nie chcę uruchamiać i jednej i drugiej.
@pawelllll tak.