- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Instrukcja konfiguracji Funbox 7
Dzień dobry,
Gdzie mogę odnaleź instrukcję obsługi i konfiguracji Funbox 7 ?
pozdr.
Info-Tax
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No dzięki sam tego nie znalazłem (ha, ha ,ha), ta wspaniała instrukcja na pewno mi pomoże przez telefon skonfigurowac u klienta wyodrebnioną sieć 2,4 ghz bez automatu do konfigurowania połaczenia 😞
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Info-Tax Przykro nam ale nie istnieje szczegółowa instrukcja ani emulator dostępny online. Trzeba posiłkować się tymi szczątkowymi informacjami i filmami udostępnianymi przez Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Info-Taxnapisał(-a)wyodrebnioną sieć 2,4 ghz bez automatu do konfigurowania połaczenia 😞
Chodzi o sieć dla gości?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W funboxie jest sieć dla gości i bez problemu można w panelu rozdzielić pasmo 2,4 GHz i 5 GHz
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Info-Tax najlepsza instrukcja jest w przeglądarce pod adresem 192.168.1.1
Sam dojdziesz jak to zrobić, bo to proste jest i intuicyjne.
W razie czego rób screeny i pytaj tu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie dokładnie, chodzi o sieć dla prymitywnego klienta (urządzenia) które pracuje jedynie na 2,4 i musi mieć różną nazwę sieci 5 Ghz i 2,4 Ghz bo przy identycznej nazwie próbuje bezskutecznie zalogować się do 5Ghz.
pewnie tak, ale wolał bym widzieć jak dostać się do tego panelu i jak pokierować użytkownikiem (domyślny login i hasło, procedura zmiana hasła itd) dla którego SSID to chińszczyzna zanim do niego zadzwonię. Nie chcę używać panelu zdalnego (chyba z oczywistych względów). Chyba jestem bumerem, bo myślę że wstawiając użytkownikowi modem wypadało by udostępnić jakąś sensowną dokumentację, a nie opis migających lampek.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tam jest tak mało opcji, że nie ma co opisywać. Co miałaby zawierać instrukcja? " W panelu zmień hasło, wpisz hasło"?
Jeżeli chcesz komuś zdalnie pomóc to możesz użyć Teamviwer, Anydesk lub czegoś podobnego...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Info-Tax Jeżeli klient nie obsługuje częstotliwości 5 GHz to rozdzielenie w zakresie nazw sieci nic nie zmienia. Problemy z połączeniem mogą wynikać z konfiguracji szyfrowania i tutaj konieczne może być rozdzielenie konfiguracji tak aby istniała możliwość obniżenia poziomu zabezpieczeń dla sieci 2.4 GHz. Jak nie pójdzie w ten sposób to kombinuj z obniżeniem standardu do WiFi 6 czy 5.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »