Instrukcja konfiguracji Funbox 7

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 8
  • 17
  • 0

Dzień dobry,

Gdzie mogę odnaleź instrukcję obsługi i konfiguracji Funbox 7 ?

pozdr.

Info-Tax

15 ODPOW. 15

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 425
  • 1540
  • 4

• 8
  • 17
  • 0

No dzięki sam tego nie znalazłem (ha, ha ,ha), ta wspaniała instrukcja  na pewno mi pomoże przez telefon skonfigurowac u klienta wyodrebnioną sieć 2,4 ghz bez automatu do konfigurowania połaczenia 😞

Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
  • 2928
  • 13882
  • 129

@Info-Tax Przykro nam ale nie istnieje szczegółowa instrukcja ani emulator dostępny online. Trzeba posiłkować się tymi szczątkowymi informacjami i filmami udostępnianymi przez Orange.

• 4
  • 11
  • 0

@Info-Taxnapisał(-a)

wyodrebnioną sieć 2,4 ghz bez automatu do konfigurowania połaczenia 😞

Chodzi o sieć dla gości? 

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 425
  • 1540
  • 4

W funboxie jest sieć dla gości i bez problemu można w panelu rozdzielić pasmo 2,4 GHz i 5 GHz 

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15594
  • 64172
  • 825

@Info-Tax  najlepsza instrukcja jest w przeglądarce pod adresem 192.168.1.1

Sam dojdziesz jak to zrobić, bo to proste jest i intuicyjne.

W razie czego rób screeny i pytaj tu.

• 8
  • 17
  • 0

Nie dokładnie, chodzi o sieć dla prymitywnego klienta (urządzenia) które pracuje jedynie na 2,4 i musi mieć różną nazwę sieci 5 Ghz i 2,4 Ghz bo przy identycznej nazwie próbuje bezskutecznie zalogować się do 5Ghz.

pewnie tak, ale wolał bym widzieć jak dostać się do tego panelu i jak pokierować użytkownikiem (domyślny login i hasło, procedura zmiana hasła itd) dla którego SSID to chińszczyzna zanim do niego zadzwonię. Nie chcę używać panelu zdalnego (chyba z oczywistych względów). Chyba jestem bumerem, bo myślę że wstawiając użytkownikowi modem wypadało by udostępnić jakąś sensowną dokumentację, a nie opis migających lampek.

*Scaliłem wpisy - moderator Wojciech.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2842
  • 12101
  • 74

Tam jest tak mało opcji, że nie ma co opisywać. Co miałaby zawierać instrukcja? " W panelu zmień hasło, wpisz hasło"?

Jeżeli chcesz komuś zdalnie pomóc to możesz użyć Teamviwer, Anydesk lub czegoś podobnego...

Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
  • 2928
  • 13882
  • 129

@Info-Tax Jeżeli klient nie obsługuje częstotliwości 5 GHz to rozdzielenie w zakresie nazw sieci nic nie zmienia. Problemy z połączeniem mogą wynikać z konfiguracji szyfrowania i tutaj konieczne może być rozdzielenie konfiguracji tak aby istniała możliwość obniżenia poziomu zabezpieczeń dla sieci 2.4 GHz. Jak nie pójdzie w ten sposób to kombinuj z obniżeniem standardu do WiFi 6 czy 5.