Funbox 7

Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
  • 6
  • 28
  • 0

Funbox 7

Livebox 7 jest już w salonach od 09.06.2025. Dzisiaj miałem okazję widzieć go na własne oczy i czuć własnym nosem jego zapach nowości.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 37
  • 89
  • 0

Funbox 7

To w sumie taki okrojony Funbox10, nawet stylistyką nawiązuje.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 7617
  • 31002
  • 248

Funbox 7

Stylistyka stylistyką, ale parametry raczej zbliżone do FB6 - jedynie ten jeden szybszy port eternetowy i wyższy standard WiFi. Do jakich umów będą go dawać? Pewnie do 2/1... Do niższych nie za bardzo jest sens. Czyli pewnie okienko na dostanie FB10 do 2/1 się zamknie. Dla uczczenia tej wyjątkowej okazji zrezygnowałem wreszcie z FB i przeszedłem na swoje rozwiązanie. Nie widzę wobec tego powodu do całej tej ekscytacji.

• 37
  • 89
  • 0

Funbox 7

FB7 do umów 1 Gbps

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 721
  • 3015
  • 5

Funbox 7

a ten Funbox 7 to nie jest de facto wykastrowany FB 10?, którego z resztą nie tak dawno wysyłali losowo do tych co chcieli mieć modem z WIFI 7?.

U mnie max prędkość 600mb funboox 6 za 0 i brak dopłaty za internet na łączu innego operatora, więc siedzę na nieokreślonym i opalam się dalej 😎😂

• 37
  • 89
  • 0

Funbox 7

Jak to zrobiłeś że masz za 0 zł i brak dopłaty za łącze innego operatora ?

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 826
  • 3136
  • 26

Funbox 7

@_Artek_  też jestem ciekaw.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 721
  • 3015
  • 5

Funbox 7

Miałem 300/50, gdzieś na początku pandemii zaproponowali mi przejście na 600/100 z "nowym modemem Funbox 6 za 0" a że FB 3 trochę mnie wkurzał to się zgodziłem przez 2 lata płaciłem 64,99 a teraz na nieokreślonym płacę 69,99 (opłatę za FB6 i internet na łączu innego operatora wprowadzili chyba jakoś w połowie mojej obecnej umowy) 

Jestem na czasie nieoznaczonym już od 2 lat a może nawet dłużej...... szybciej się nie da bo to zewnętrzny operator wolniej można ale po co :P, a do fb 10 byłoby 25zł miesięcznie dopłaty.....więc tak sobie wiszę na nieokreślonym, mi to nie przeszkadza Orange też nie:) 

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 229
  • 1006
  • 25

Funbox 7

@Surfacenapisał(-a)

Jak to zrobiłeś że masz za 0 zł i brak dopłaty za łącze innego operatora ?

Tak to jest, że jak dostałeś router za 0, to dopóki nie wymieniasz go inny model, to zostaje za 0 nawet przy przedłużeniu umowy.

Z kolei inaczej z opłatą za łącze innego jest odwrotnie, po przedłużeniu się pojawia - nawet jeśli nie było jej wcześniej.

• 37
  • 89
  • 0

Funbox 7

Chyba nie do końca, ja słyszałem kiedyś że jak opłaty nie było to się nie pojawi nawet po aneksie

Chyba że to tylko chodziło o dopłatę za domek np.

W starej umowie nie miałem ani domku ani za kable innego operatora

W nowej mam 4,99 za innego operatora