- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 7
Nowy Funbox 7 z wifi 7 na pokładzie, dla opcji 1GB/s i 2 GB/s
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 7
No to teraz pytanko... czy mając 1 Gb/s z FunBox 6 łatwo będzie można zmienić na FunBox 7? 😁
Czy tylko dla nowych umów?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 7
Na stronie pojawił się Funbox 7. To jakiś nowy modem?
Podobny do 10-tki
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 7
Modemy i dekodery | Orange Polska pośredni pomiędzy FB6, a FB10. Dla opcji 2Gb/sek i mniejszych
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 7
A Funbox 10 ma 6 GHz ?
Mam dylemat, mam aktywne zamowienie na światełko 2 GB/s z Funbox 10 (12 miesięcy za 0) potem po 105 zł.
W nowej ofercie dla 2 GB/s jest (6 miesięcy za 0) ale za to potem jest 95 zł.
Matematyka mówi że jednak taniej jest mieć 12 miesięcy 😉
Ile do końca umowyusi być min aby móc podpisać aneks ?
Ale co do sprzętu. FB10 jest jednak lepszym wyborem ?
I pytanie czy może jednak zmienić na Funbox 7...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 7
Cześć @Surface
Funbox 10 ma 3 zakresowe Wi-Fi 6E: 2,4GHz 3x3, 5GHz 4x4, 6GHz 4x4.
Uwaga: Od 20.01.2025 wydawane Funboxy 10 pracują już w technologii WiFi -7. To bardzo duży skok technologiczny i jakościowy w zakresie WiFi. Funboxy 10 wydawane przed 20.01.2025 nie pracują w technologii WiFi -7. Nie można też wymienić FB 10 pracującego w standardzie WiFi -6 na FB 10 pracującego w standardzie WiFi -7
Natomiast jeśli chodzi o przedłuzenie umowy to można ją już przedłużyć w salonie Orange i przez infolinię na 100 dni przed końcem okresu lojalnościowego. Poprzez stronę www.orange.pl można przedłużyć umowę na 120 dni przed końcem.
Natomiast jeśli chodzi o porównanie Funboxa 10 a Funboxa 7 to moim zdaniem warto rozważyć wzięcie Funboxa 10. Funbox 10 ma:
- najnowszy standard Wi-Fi 6E lub WiFi 7 - trzyzakresowa i najbardziej zaawansowana technologia Wi-Fi, umożliwiająca szybką i niezawodną pracę nawet 256 podłączonych do sieci urządzeń jednocześnie.
- modem w najszybszej i najbardziej nowoczesnej technologii xGS-PON, dzięki której uzyskasz prędkość do 8 Gb/s.
- posiada większą liczbę portów Ethernet az 5 portów Ethernet: -1x port Ethernet 10 Gb/s, 4x port Ethernet 1 Gb/s
- posiada 2 porty do telefonu VoIP
Natomiast Funbox 7 posiada:
- tylko dwuzakresowy standard Wi-Fi 7 (2,4 GHz z antenami 3x3; 5 GHz z antenami 4x4)
- posiada mniej portów Ethernet bo tylko 4 (K1x port Ethernet 2.5 Gb/s, 3x port Ethernet 1 Gb/),
- oraz posiada mniej portów dla telefonu VoIP, ponieważ ten modem ma tylko jeden port
@Surface jakbym miał wybierać pomiedzy Funboxem 10 a Funboxem 7 to na Twoim miejscu wybrałbym Funbox 10. Funbox 10 wypada lepiej niż Funbox 7
Więcej informacji o parametrach modemów znajdziesz w tych linkach
https://www.orange.pl/zobacz/modemy-dekodery-Orange/internet-domowy
https://www.orange.pl/omnibook/funbox-10#
Myślę, że udało mi się odpowiedzieć na Twoje pytania 🙂
Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 7
Hej @Pablo5
No to wszystko jasne, zostaję więc na zamówieniu z Funboxem10 i jest spora szansa ze dostanę z WiFi7 bo jak pisałeś od stycznia już tylko takie powinny być wydawane.
No i na ostatnią chwilę zdążyłem z zamówieniem Funboxa 10 - teraz wyłącznie do prędkości 8 Gbps...
Żeby było "śmiesznie" to przy nowej ofercie dopiero od prędkości 2 Gbps można dostać Funobxa7 a niższe mają "6" a nawet "3"...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 7
@Surface dzięki za info od jakiej prędkości sa dostępne Funboxy 10. W mojej miejscowości maksymalna prędkość Orange Światłowód jest do 900 mb/s. Mam Funboxa 6 od ponad 3 lat i bardzo dobrze się sprawuje. @Surface daj znać jak się u Ciebie sprawuje nowy Funbox 10?
Super, że mogłem Ci pomóc 😎
Zyczę miłego popołudnia 🙂
Pozdrawiam 🙂
- « Poprzedni
- Następny »