Funbox 7 i Smart Wi-Fi Box

ROZWIĄZANE

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 6
  • 27
  • 0

Wymieniam Funbox 3 na Funbox 7.0. Mam jeszcze Smart Wi-Fi Box, który poprawiał mi zasięg na piętrze w mieszkaniu. Czy po zainstalowaniu Funbox 7 będzie mi potrzebny Smart Wi-Fi Box czy raczej Funbox 7 sobie poradzi bez niego? A jeśli sobie nie poradzi, to czy zostawić ten starszy Smart Wi-Fi Box, czy zamówić Smart Wi-Fi Box  6?

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15594
  • 64172
  • 825

@Mrozek  obawiam się, że sobie nie poradzi. Lepiej wymień SWB na nowszy 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

9 ODPOW. 9

• 15594
  • 64172
  • 825

@Mrozek  obawiam się, że sobie nie poradzi. Lepiej wymień SWB na nowszy 

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1487
  • 5927
  • 57

@Mrozek  zawsze lepiej z boxem niż bez. Możesz zostawić ten co masz. Chociaż na 6 może być trochę lepiej.

• 6
  • 27
  • 0

Dziękuję. Sprawdzę za ile dostanę w dzierżawie. Szóstka chyba powinna być w tej samej cenie.

• 15594
  • 64172
  • 825

@Mrozek  teraz za 5 zł za miesiąc. Warto wymienić ze względu na nowszy model i komponenty

I tak testy dopiero pokażą, ale nie może być gorzej 

• 6
  • 27
  • 0

@Mrozeknapisał(-a)

Wymieniam Funbox 3 na Funbox 7.0. Mam jeszcze Smart Wi-Fi Box, który poprawiał mi zasięg na piętrze w mieszkaniu. Czy po zainstalowaniu Funbox 7 będzie mi potrzebny Smart Wi-Fi Box czy raczej Funbox 7 sobie poradzi bez niego? A jeśli sobie nie poradzi, to czy zostawić ten starszy Smart Wi-Fi Box, czy zamówić Smart Wi-Fi Box  6?

Wymieniłem na Smart Wi-Fi Box 6, połączyłem go kablem i wszystko działa jak należy. Dziękuję za porady.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2842
  • 12101
  • 74

Smart box ma sens, kiedy łączysz się z nim przez wifi.  Jeżeli leci kabelkiem to lepiej mieć coś swojego... 

• 6
  • 27
  • 0

@atlas_cudownapisał(-a)

Smart box ma sens, kiedy łączysz się z nim przez wifi.  Jeżeli leci kabelkiem to lepiej mieć coś swojego... 

A dlaczego? Mam go za zaledwie 5 zł/mc. Kabelek i tak mam pociągnięty na górę. Dzięki temu sygnał jest w każdym kącie szybki i stabilny.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2842
  • 12101
  • 74

Bo za routerek używany AX 1800 trzeba dać powiedzmy 50 -150zl.   Masz wtedy pełną kontrolę nad urządzeniem. Oczywiście nie twierdzę, że Smart box to zły wybór. Po prostu moim zdaniem lepiej mieć coś własnego, czym można dowolnie sterować. 

• 6
  • 27
  • 0

Nie mam takiej potrzeby.