Funbox 7 dostęp zdalny

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 4
  • 8
  • 0

Funbox 7 dostęp zdalny

Witam,

od dwóch tygodni jestem użytkownikiem światłowodu 2000/600 + stały adres IP. Uruchomiłem usługę dostępu zdalnego do funboxa, nadałem osobny login i hasło, sprawdziłem działanie było ok. Niestety po 1-2 dniach od każdego restartu usługa przestaje działać. Czy ktoś miał podobny problem?

7 ODPOW. 7

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8676
  • 35087
  • 293

Funbox 7 dostęp zdalny

Zgłaszałeś problem do BOK?
Tutaj, na NO, bardzo nieliczni mają umowy biznesowe, a z nich nikt nie chwalił się umożliwieniem zdalnego dostępu (ani nawet posiadaniem) FB7. Wobec tego raczej wielkiego odzewu od ludzi w podobnej do Twojej sytuacji nie ma co się spodziewać, IMHO.
BTW, "zdalny dostęp" trudno nazwać "usługą" skoro sam ją sobie świadczysz.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2842
  • 12100
  • 74

Funbox 7 dostęp zdalny

@wojciechnxSama usługa serwera http przystaje być osiągalna, czy router w ogóle nie odpowiada na pinga? 

Wchodzisz na router przez IP, czy przez domenę? Jeżeli przez domenę to używasz DDNS ,czy zwykła domena z jakiegoś hostingu? Może twoje stałe IP wcale nie jest takie stałe?

• 4
  • 8
  • 0

Funbox 7 dostęp zdalny

Usługa serwera przestaje być osiągalna, na ping router nie odpowiada (nawet kiedy dostęp zdalny działa). Loguje się przez IP:PORT zgodnie z instrukcją z funboxa, a adres IP na pewno jest stały bo mam usługę na przekierowanym porcie i ona cały czas działa. 

• 2842
  • 12100
  • 74

Funbox 7 dostęp zdalny

Ok. A to inna usługa działa na IP czy DNS?

• 4
  • 8
  • 0

Funbox 7 dostęp zdalny

Tak i tak, ale ona działa cały czas bez problemu. Domena ma na stałe przypisanie do adresu IP. 

• 2842
  • 12100
  • 74

Funbox 7 dostęp zdalny

Ten sam problem jest na 80 i 443 ?

• 4
  • 8
  • 0

Funbox 7 dostęp zdalny

Dostęp działa tylko po https i porcie który wskazuje się w ustawieniach.