Nie można wyświetlić tego widżeta.

Funbox 6 szerokość kanału wifi 5 ghz

ROZWIĄZANE

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14242
  • 58542
  • 709

Fun box 6 szerokość kanału wifi 5 ghz

@Januszbba  skoki transferu mogą też wynikać z przełączania z 5GHz na sieć 2,4GHz. Zweryfikuj to tym bardziej jeśli masz połączone obie jednym SSID i hasłem ( ustawienia wspólne dla obu połączonych  sieci) 

Na testy rozdziel częstotliwości i połącz się tylko z 5-ką nie uwierzytelniające 2,4. 

Przestanie skakać....mam nadzieję 

Poziom 22, Odkrywca Przestworzy
  • 507
  • 2118
  • 11

Faktycznie jak zrzuca go na 70Mbps to może tak być, że przyłącza go na 2.4...

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 1053
  • 3429
  • 0

@agat13  Masz racje z tym co piszesz przeskakuje mi na 2.4 ghz i temu mam te 70 mb/s ale jak rozdzielę sieci to smart wifi box 6 nie będzie działać pewnie?

• 14242
  • 58542
  • 709

@Januszbba  według mnie będzie działać poprawnie, tak jak FB. Jedynie opcje SMART będą nieaktywne w pewnym zakresie przełączania między sieciami tak jak to teraz z automatu robi. Będą trzymać się sieci połączonej aż do jej utraty całkowitej, bez automatycznego wyboru wolniejszej, ale silniejszej i przełączeniu się dynamicznym między zakresami częstotliwości 

Natomiast przełączanie przy przemieszczaniu się pomiędzy modemem a SWB będzie działać poprawnie 

• 1053
  • 3429
  • 0

@agat13  Po rozdzieleniu sieci w 1 pokoju gdzie mam swb6 mam 210 mb/s a w 2 pokoju gdzie jest fun box 6 mam 330 mb/s kanał 36  sieć 5ghz i mając na uwadzę że mam tel z Wifi 5? 

• 14242
  • 58542
  • 709

@Januszbba  przy modemie może być lepiej... To i tak sprawniej niż 70

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2235
  • 10702
  • 91

@JanuszbbaJak podłączysz SWB6 przy pomocy przewodu ethernet to w drugim też będzie tyle samo co w pierwszym. Powinno być nawet więcej i na FB6 i na SWB6 pracującym jako AP.

• 1053
  • 3429
  • 0

@Samotnick  już tak robiłem jak piszesz tylko jest problem gdy chciałem podłączyć z 2 wejścia lan z swb 6 do dekodera tha 100 thomson to prędkość wyniosła 30 mb/s a jak miałem kabel z fun box 3 wpięty do tha 100 to te 100 mb/s było a to jest ten sam kabel tylko teraz byłby wpięty do swb6 zamiast do tha 100 i musiałbym użyć 2 kabla lan ale wtedy miałem fun box 3.0 i 600 mb/s a teraz mam fun box 6.0 i 1gb/s to ma jakieś znaczenie że będzie lepiej niż było? 

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 2394
  • 13197
  • 63

@Januszbba  SWB 6 masz bezprzewodowo, to tryb mostu jest i prędkości jakie uzyskujesz są dużo niższe, trzeba by SWB6 połączyć kablem LAN z FunBox6, wtedy miałbyś takie same prędkości, kabel LAN co masz jest ok.

Co do telefonu szału po wi-fi nie będzie moduł wi-fi ma taki sobie, jak to w budżetowym telefonie, zresztą to co uzyskujesz chyba ci wystarcza, jak większe wymagania masz, to wymień ten telefon, 14 dni na zwrot jest.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6377
  • 26084
  • 216

@Januszbba 

Po prostu wyłącz ten SWB, nie jest ci do niczego potrzebny a tylko zamieszanie wprowadza.

Poza tym nie rozumiem po co narzekasz. Coś ci nie chce działać jak należy? Te wszystkie urządzenia są na tyle inteligentne, że nie musisz ich pilnować, same sobie parametry dopasują tak, żeby było dobrze. Grzebanie w tym ręcznie nie ma żadnego sensu jeśli wszystko działa dobrze.

Najwyraźniej nie masz co robić.