- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 6 przedłużenie umowy
Wszystko ładnie pięknie tylko w tym sęk że posiadam światłowód 1GB i nie mam za bardzo co zwiększyć, obecnie złożyłem wypowiedzenie i zastanawiam się czy nie uciec do neti mają o wiele korzystniejszą ofertę i przede wszystkim tańszą, robiłem symulację nowej umowy przez mój Orange i wskakuje tam funbox 6, zawierając umowę przez mój Orange powinnienem chyba mieć 2 tyg. Okres wypowiedzenia, jeśli się mylę to mnie poprawcie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim wiem co pisałeś, ale przeczytaj dokładnie mój post, pytam w nim czy nowa umowa na inną prędkość idzie "z automatu" czyli bez żadnej przerwy pomiędzy jedną a drugą umową, nie chodziło mi o sprzęt tylko o samą umowę...
@PanJabłko umowa zawarta na odległość, czyli masz rację, masz 14 dni na rezygnację.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W takim razie przedłużę umowę przez aplikację, i zobaczymy jaki będzie tego efekt.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niestety przez aplikację mój Orange, chcąc przedłużyć umowę otrzymywałem komunikat ze pod tym adresem już są usługi i nie mogłem dodać oferty do koszyka, skontaktowałem się z konsultantem i potwierdził że dla przedłużających umowę obecnie nie ma funboxa 6. Jutro jestem umówiony ponownie w salonie Orange prowadzi go ogarnięta kobitka i będziemy działać. Jak już pisałem jestem na wypowiedzeniu i tak zostanie, nowa umowa będzie na żonę, podobno ma nie być problemu że nowa umowa będzie na tym samym łączu co moja obecna w trakcie wygaszania. Pojawia się kolejna sprawa odnośnie dekodera icu100 opłata 5zł. Miesięcznie kolejna kpina z klientów, 🙂 , ale podobno na ten myk jest kod rabatowy 🙂 . Jutro wieczorem zaktualizuję status i napiszę ile z tego co usłyszałem od babeczki przez tel. Będzie zrealizowane.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@PanJabłko daj znać o rozwoju sytuacji, ale według mnie coś jest "pokićkane" bo właśnie przedłużenie umowy na adresie powinno być możliwe (z tym że złożone wypowiedzenie powinno być wycofane), a podpisanie drugiej umowy na tym samym adresie nie powinno dojść do skutku w myśl zasady jedna umowa - jeden adres (chyba że dojdzie do wygaśnięcia tej pierwszej).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tyle zachodu o sztukę badziewnego sprzętu. A na koniec okaże się, że nie jest nowy (bo nie musi), a więc z wymiany, a więc pewnie piszczy. Dodatkowo, skoro stara umowa będzie zakończona, cały dotychczasowy sprzęt będzie musiał być zwrócony. Nie wiem co tam OP ma u siebie: jeżeli ONT - to może go stracić, jeżeli dekoder z USB do dysku to może dostać IWU200, jeżeli multiroom - to do multiroom nie można zażądać dowolnego dekodera. Co więcej, dowie się tego dopiero w dniu instalacji, niezależnie od tego, co wcześniej uzgodni. Może wtedy protestować, pisać na forum, a Orange, jak ten szatniarz, odpowie: "nie mamy pańskiego płaszcza". Jedyne co może podniecać w FB6 to zdaje się nowe lepsze wifi. Żeby mieć nowe lepsze wifi, to sobie można je kupić od ręki w każdym sklepie z nowym lepszym wifi i nie wyglądać łaski od Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pirenej dostanie taki sprzęt który jest dedykowany do danej usługi. Fb6 do 600 lub 1Gb/s dotyczy to nowych umow. Dekoder główny iwu200 lub icu100, multiroom whd80 lub 4K. To co wybierze to dostanie, więc skąd pomysł że dopiero przy instalacji się okaże co dostanie?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@PARANOJA Stąd, że słyszałem ostatnio od znajomego, że zamówił FB6, a monter przyszedł z FB3 i powiedział, że tylko taki modem może dać. Wiadomo, że oba będą działać podobnie i wielkiej różnicy nie ma, ale...Braki sprzętowe dokuczają i jeszcze jakiś czas dokuczać będą, stąd takie a nie inne decyzje biznesowe
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A swoją drogą, ten pęd do FB6 pokazuje, że marketing Orange wykonał dobrą robotę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A więc, umowa zostawała podpisana na żonę i tak jak babeczka obiecywała, nowa umowa na tym samym łączu mimo iż moja umowa zakończy się na początku grudnia. Jeśli chodzi o funboxa 6 to tez będzie, osobiście dzwoniła przy mnie do technika czy takowe urządzenia jeszcze posiada, bo czytałem post powyżej że przy instalacji można się zdziwić ;), co do icu100 opłata normalnie wynosi 5zl miesięcznie, ale tak jak obiecała zastosowała kod rabatowy więc tą opłatę mam z głowy dodatkowo będę miał zewnętrzny ONT. W Salonie dziś usłyszałem bardzo fajne zdanie że konsultanci nie lubią osób ŚWIADOMYch. A czy funbox 6 byl tego warty, może i nie ale jeśli operator dają możliwość pozyskania nowego urządzenia nawet ciut lepszego dla „wszystkich”, a nagle przy przedłużeniu umowy lub przechodzeniu na wyższy pakiet okazuje się ze jest to zarezerwowane dla nowych klientów to sorry ale moim zdaniem nie tędy droga, albo dają wszystkim albo w ogóle, jeśli brak dostępności to powinni dać szansę wymiany w późniejszym terminie. Pozdrawiam 🙂