- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć
Szukam rozwiązania problemu. Mianowicie gdy podłączę do Funboxa 6 dysk zewnętrzny przez USB (próbowałem 2 pendrive i jeden zewnetrzny dysk) nistety nie widzę go w sieci na komputerach podpiętych przez WiFi.
Widzę go na PC podpiętym do rutera przez LAN. Ponadto na tym PC mam udostepnione zasoby z dysku twardego, które bez problemu widoczne są na innych kompach po wifi.
Niestety zasoby podpiete przez gniazdo USB w Funboxie nie są widoczne. Na infolinii technicznej nie są w stanie mi pomóc.
Może ktoś z Was już się z tym zmierzył?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak, ja miałem podobny problem, prześledź mój wątęk, który zamieszczam poniżej, może któreś z rozwiązań tam podanych Ci pomoże.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak, ja miałem podobny problem, prześledź mój wątęk, który zamieszczam poniżej, może któreś z rozwiązań tam podanych Ci pomoże.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 6 - problem z udostępnianiem plików
@eblues nigdy nie polecam podłączania urządzeń przez port USB w ruterach FunBox-a. Dostęp do dysku sieciowego proponuję zawsze wykonać na dedykowanych do tego celu urządzeniach, podpiętych przez port LAN w routerze. Nie są to obecnie wygórowane kwoty, a już przyzwoity dysk sieciowy można nabyć i cieszyć się bezproblemową wymiana plików w wewnętrznej sieci LAN, a przez odpowiednie aplikacje również w internecie.
Port USB w routerze jest zaprogramowany do kilku wybranych urządzeń (dyski, drukarki) i jakoś nikt nie jest w stanie określić, co na porcie USB w FunBox-ie będzie pracowało.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@eblues Potwierdzam to, co napisał @ketrasaArtur
USB nie jest portem typowo sieciowym, a tylko FB udostępnia zasoby tego, co ma do USB podłączone. Nie jest to komfortowe rozwiązanie sieciowe, gdyż różnie to bywa i z samym routerem i tym, co FB i sieć widzi, a czego nie...Jedynie zewnętrzny dysk sieciowy podpinany do LAN to pomysł warty rozważenia i skuteczne rozwiązanie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@eblues w innym temacie wcześniej rozważałeś zakup dysku sieciowego podłączanego do portu LAN
współpraca wd home cloud z Funboxem - Nasz Orange i tamto rozwiązanie wydawało się najlepsze, z nim nie byłoby problemów.