- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wczoraj wieczorem wszystko działało. Dzisiaj nie świeci się dioda Wifi, obie pozostałe świecą się normalnie na pomarańczowo. Próba połączenia kablowego i wpisaniu 192.168.1.1 spełzła na niczym (próbowałem na dwóch różnych laptopach).
Zgłosiłem problem, chciałem porozmawiać z konsultantem, ale od razu automat zrobił test i jedyną opcją do wyboru była opcja zamówienia wizyty technika.
Ktoś miał podobny problem?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć @czupakabra292
Jeśli dioda Wi-Fi w ogóle nie świeci się na pomarańczowo to znalazłem na stronie Orange Funbox 6 https://www.orange.pl/omnibook/orange-funbox-6# takie wskazówki:
- Spróbuj włączyć Wi-Fi przyciskiem na obudowie (przytrzymaj przez 3 sekundy)
- Jeśli nie można, zrób restart Funbox 6 i poczekaj 5 minut
- Jeśli dalej bez zmian, przywróć Funbox 6 do ustawień fabrycznych (przytrzymaj przycisk RESET przez 10 sekund)
- Jeśli po 10 minutach problem nadal występuje, zgłoś uszkodzenie
Jeśli to nic nie pomoże to zgłoś na Orange czacie lub na infolinii Orange *100 lub 510 100 100 uszkodzenie modemu Funbox 6. Doradca wystawi Ci zgłoszenie na wymianę Funbox, zabierasz swój Funbox, numer zgłoszenia i wymieniasz go w salonie na nowy.
Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 3 - dioda Wifi nie świeci się, nie da się połączyć przez 192.168.1.1 po kablu
@czupakabra292Przywróć modem do ustawień fabrycznych. To w tym przypadku jedyny (po zwykłym restarcie włącznikiem) sposób na weryfikację, czy jest uszkodzony modem i czy da się go przywrócić do żywych. Gdyby po resecie dalej było źle, to pozostaje zgłoszenie na infolinii i wymiana w salonie za darmo.
Diody na FB powinny się świecić na zielono
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 3 - dioda Wifi nie świeci się, nie da się połączyć przez 192.168.1.1 po kablu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zrestartowałem przyciskiem modem. Nie da się nadal połączyć z nim kablowo 192.168.1.1, i nadal nie świeci dioda Wifi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@czupakabra292Jeśli nie da się połączyć z menu modemu i włączyć mechanicznie wifi za pomocą przycisku na panelu przednim, zgłoś uszkodzenie modemu i wymień w salonie.
Możesz jeszcze zweryfikować prace zasilacza. Jeśli jest gorący, wyłącz i poczekaj aż ostygnie. Nie zmienia to faktu konieczności wymiany
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak, oczywiście, że masz rację. Nie wiem co mi się ubzdurało. To jest Funbox 6.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@czupakabra292Fakt, diody na pomarańczowo, ale przycisk wifi na panelu przednim dalej jest i reset powinien pomóc, jeśli modem jest ok.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć @czupakabra292
Jeśli dioda Wi-Fi w ogóle nie świeci się na pomarańczowo to znalazłem na stronie Orange Funbox 6 https://www.orange.pl/omnibook/orange-funbox-6# takie wskazówki:
- Spróbuj włączyć Wi-Fi przyciskiem na obudowie (przytrzymaj przez 3 sekundy)
- Jeśli nie można, zrób restart Funbox 6 i poczekaj 5 minut
- Jeśli dalej bez zmian, przywróć Funbox 6 do ustawień fabrycznych (przytrzymaj przycisk RESET przez 10 sekund)
- Jeśli po 10 minutach problem nadal występuje, zgłoś uszkodzenie
Jeśli to nic nie pomoże to zgłoś na Orange czacie lub na infolinii Orange *100 lub 510 100 100 uszkodzenie modemu Funbox 6. Doradca wystawi Ci zgłoszenie na wymianę Funbox, zabierasz swój Funbox, numer zgłoszenia i wymieniasz go w salonie na nowy.
Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zrestartowałem jeszcze raz, ale na podłączonym innym zasilaczu i zadziałało. Po przełączeniu na stary nadal działa. Wszystko wróciło do normy. Temat zamknięty. Dziękuję wszystkim.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@czupakabra292to super, że Wi-Fi zaczęło działać.🤗
Nie ma za co 🙂
Polecamy się na przyszłość 👍
Pozdrawiam 🙂
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »