- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 6 aktualizacja
Do mnie również o 4-tej w nocy dotarła automatycznie aktualizacja SGF6-pl-03.03.11.17_20.04.21
Zauważyłem błąd polegający na tym, że w sekcji "Podłączone urządzenia" nie działa opcja "blokuj Internet przez cały czas". Po kliknięciu "Zapisz" strona się odświeża, ale ustawienie nie jest zapisywane. Można to obejść ustawiając w harmonogramie "zaplanuj czas dostępu do internetu" wszystkie sloty czasowe jako "zablokowane".
Dla sieci IoT nie można wyłączyć pasma 5GHz, co powoduje rezerwację pasma, nawet jeśli urządzenia IoT korzystają tylko z 2.4GHz. Zgłosiłem pomysł tutaj: https://nasz.orange.pl/t5/Pomys%C5%82y/Funbox-6-dodanie-mo%C5%BCliwo%C5%9Bci-wy%C5%82%C4%85czenia-pa...
Poza tym zmiany oceniam na plus, choć menu wydaje się trochę zbyt rozproszone, niepotrzebnie rozdmuchane. Trzeba się naklikać, żeby przejrzeć wszystkie opcje. Pełna separacja sieci IoT na wielki plus.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 6 aktualizacja
U mnie też dzisiaj w nocy o godzinie 4:11 dotarła aktualizacja Funboxa SGF6-pl-03.03.11.17_20.04.21. Duża zmiana wyglądu interfejsu menu ustawień Funboxa na duży plus. Pojawiła się nowe funkcje takie jak sieć gości, loT WIFI, harmonogram led, harmonogram wzmacniacza tutaj w tym dziale chodzi o wzmacniacz WIFI, pojawiła się też historia połączeń telefonu VOIP (stacjonarnego), wybór języka ustawień Funboxa na angielski i polski a także nota prawna. Nowa aktualizacja firmware Funboxa 6 na duży plus
Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 6 aktualizacja
2 dni temu wystraszyłem się kiedy o 3 w nocy zobaczyłem że mój FB 6 "świeci" mimo że według harmonogramu LED nie powinien.
Myślałem że ktoś mi się włamał do sieci i do panelu administracyjneg o, zalogowałem się do panelu administracyjnego i okazało się że w harmonogramie led nikt nic nie zmienił... włączyłem i wyłączyłem jedną godzinę kliknąłem zastosuj i FB zgasł.
Być może w nocy dostałem jakieś poprawki i harmonogram LED nie zadziałał.
Pisze wam o tym żebyście się nie przestraszyli tak jak ja:)
Co do nowego panelu administracyjnego, faktycznie trzeba się "naklikać" ale tylko pierwszy raz bo potem można ustawić potrzebne opcje w zakładce "ulubione".
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 6 aktualizacja
@Pablo5napisał(-a)Duża zmiana wyglądu interfejsu menu ustawień Funboxa na duży plus. Pojawiła się nowe funkcje takie jak sieć gości, loT WIFI, harmonogram led, harmonogram wzmacniacza tutaj w tym dziale chodzi o wzmacniacz WIFI, pojawiła się też historia połączeń telefonu VOIP (stacjonarnego), wybór języka ustawień Funboxa na angielski i polski a także nota prawna.🙂
dobry, prosty i niezawodny router od operatora to taki, który się ustawia raz i o nim zapomina. A nie wyczekuje z rumieńcami coraz to nowszych nowości. A potem poprawek tego, co napsuli nowościami. Bardziej rozbudowane i zaawansowane potrzeby powinien zaspokoić własny router, instalowalny bez przeszkód i różnych sztucznych barier stawianych przez operatora. Jeżeli zamiast tego decyduje się bez końca gmerać w firmwarze u dziesiątek tysięcy klientów, każdego dnia przybliża się o jeden dzień do dnia wielkiej wpadki.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 6 aktualizacja
A dlaczego Twoim zdaniem nie można i nie warto połączyć jednego z drugim, przecież podłączony funbox bez grzebania działa w miarę optymalnie ale jak chcesz, umiesz grzebać i wiesz co robisz to możesz. czy to nie jest idealne połączenie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 6 aktualizacja
Aktualizacja nie powinna ruszać istniejącej konfiguracji, a tu niestety tak nie było - mnie po aktualizacji router podłączył kamery do Internetu, chociaż miałem je odcięte w konfiguracji routera.
Jestem za to bardzo za dodawaniem nowych opcji i ulepszeń - zgodnie z tym, co napisał @_Artek_
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 6 aktualizacja
@micros no niestety tak już jest po każdej aktualizacji softu, zawsze coś w konfiguracji jest "pochachmęcone" i najlepiej zawsze sprawdzić wszystkie własne ustawienia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 6 aktualizacja
W nowym oprogramowaniu jest parę 'literówek', np:
Jednak, jako całość, wypada lepiej od starego software'u.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 6 aktualizacja
@nzmc_06napisał(-a)Więc także no w moim egzemplarzu na razie aktualizacji jeszcze nie otrzymałem.
No to soft w wersji 20.04.21 trafił w końcu do mojego egzemplarza.
Nikt jeszcze nie wspomniał o nowej stronie logowania, dla dociekliwych - tak ona wygląda:
Nowością jest aktualny czas pokazany w prawym górnym rogu.
Dodatkowo można też już samoobsługowo zresetować hasło w każdej chwili (o tym też nikt chyba nie wspomniał):
Przy czym należy to potwierdzić przyciskiem WPS na ruterze
A to wszystko bez wymagania resetowania do ustawień fabrycznych.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 6 aktualizacja
co ja odkryłem...
i jeszcze to...
a nawet i to
(tutaj w angielskiej wersji odnośnik kieruje już na właściwy adres (funbox))