Funbox 3.0 wifi 5ghz

ROZWIĄZANE

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 4
  • 0
  • 0

Funbox 3.0 wifi 5ghz

Przestała działać mi sieć 5ghz. Dioda na routerze sygnalizuje że jest włączona. Niestety ale po wejściu na konfiguracje routera jest odznaczona i nie idzie jej zaznaczyć. Mam telefon który obsługuje takie pasmo i nie łączy się z nią

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:
Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Funbox 3.0 wifi 5ghz

@Biniol15Jak nie pomaga reset do ustawień fabrycznych to pozostaje wymiana na nowy możesz to zgłosić w poniedziałek do BOK przez czat chyba że zależy Ci na czasie to dziś telefonicznie 510 100 100 koszt polaczenia według taryfy.

Edit Nie ma kanału 0 dla 5GHz ewidentnie uszkodzony 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

7 ODPOW. 7
Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Funbox 3.0 wifi 5ghz

@Biniol15Na takie problemy jak opisujesz tylko przywrócenie ustawień fabrycznych

• 4
  • 0
  • 0

Funbox 3.0 wifi 5ghz

Szkoda ale niestety nie pomogło. Po nacisnieciu przycisku wlacz wylacz wifi znika tylko 2,4 ghz.Dodam że zawsze znikaly mi obie

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Funbox 3.0 wifi 5ghz

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 2060
  • 6122
  • 109

Funbox 3.0 wifi 5ghz

@Biniol15, jeśli dobrze zrozumiałem to modem wydaje się rozgłaszać WiFi także na częstotliwości 5GHz, ale telefon łączy się i tak przez 2.4

Proponuję wejść w zaawansowane ustawienia WiFi, znaczy tu: http://192.168.1.1/advConfigWifiF2.html
Tam wybierz "wspólna konfiguracja" - NIE.
A potem poniżej skonfiguruj sobie osobno częstotliwości, nazwij je inaczej i dzięki temu będziesz mógł ręcznie "zmusić" telefon do wybrania odpowiedniej częstotliwości. Też w domu część urządzeń u mnie obsługuje 5GHz, a część nie i to bardzo pomaga w przekonaniu ich do współpracy 🙂

Tylko pamiętaj, że gdy zapiszesz nowe ustawienia to wszystkie urządzenia zostaną odłączone od WiFi i będzie trzeba ponownie wskazać sieć (jeśli widzi 5GHz to właśnie tę, a jeśli nie widzi to pewnie nie obsługuje i wtedy 2.4).

Daj znać czy to pomogło.

• 4
  • 0
  • 0

Funbox 3.0 wifi 5ghz

• status Wi-Fi
    aktywne
  • 4.2
    MAC adres Wi-Fi 2.4 GHz
    84:A1:D1:CE:5F:C0
  • 4.3
    MAC adres Wi-Fi 5 GHz

• 4.4
    SSID
    Orange_Swiatlowod_5FC0_2.4GHz
  • 4.5
    kanał 2.4 GHz
    6
  • 4.6
    kanał 5 GHz
    0
  • 4.7
    standard
    802.11bgn
  • 4.8
    maksymalna przepustowość
    144 Mb/s
  • 4.9
    szyfrowanie
    WPA/WPA2 Mixed
  • 4.10
    rodzaj szyfrowania
    TKIP+AES
  • 4.11
    filtrowanie MAC
    wyłączone
  • 4.12
    bajty wysłane
    99506173
  • 4.13
    bajty odebrane

• 4
  • 0
  • 0

Funbox 3.0 wifi 5ghz

Niestety Nie idzie tego włączyć gdyż po naciśnięciu wifi 5ghz i włącz samoistnie odznacza się

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Funbox 3.0 wifi 5ghz

@Biniol15Jak nie pomaga reset do ustawień fabrycznych to pozostaje wymiana na nowy możesz to zgłosić w poniedziałek do BOK przez czat chyba że zależy Ci na czasie to dziś telefonicznie 510 100 100 koszt polaczenia według taryfy.

Edit Nie ma kanału 0 dla 5GHz ewidentnie uszkodzony