- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 3.0 przerywa WiFi
@Ron FB3 nie obsługuje szyfrowania WPA3 ani nie umożliwia ograniczenia siły sygnału. Z tego powodu pozostałbym na 5 GHz o ile jesteś zadowolony ze stabilności połączenia na tej częstotliwości. A WiFi w FB3 jak słusznie zauważyłeś jest takie sobie, ja wyłączyłem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 3.0 przerywa WiFi
Najnowszy w Orange to FB10?? Lepszy?? Jak trzeba to zmienie na Orange, ale musze mieć 100% pewności.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 3.0 przerywa WiFi
@Ronnapisał(-a)Najnowszy w Orange to FB10?? Lepszy?? Jak trzeba to zmienie na Orange, ale musze mieć 100% pewności.
Tyle że do 300 Mb/s FB10 jest dodatkowo płatny 20 zł mc.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 3.0 przerywa WiFi
@Arti_Kn_Pl @To faktycznie dobrze, że mnie uświadomiłeś. Na 600 pokazuje FB7 🤔
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 3.0 przerywa WiFi
Na forum jest sporo postów, w których użytkownicy bardzo narzekają na FB7. Tak naprawdę wifi najlepiej zrobić sobie bazując na własnym sprzęcie, a funbox może pełnić funkcję tylko modemu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 3.0 przerywa WiFi
@atlas_cudow jak to zrobić? Jak podłączyć swój roter np jakiś mocny tp link do FB3?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 3.0 przerywa WiFi
Jest dużo sposobów. Ale pytanie zasadnicze. Czy masz możliwość przeciągnięcia LAN do 2 pomieszczenia? Jeżeli nie to może między pokojami jest koncentryk? Inna sprawa, czy między pokojami jest coś jeszcze, korytarz? Opisz proszę jak to mniej więcej wygląda.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 3.0 przerywa WiFi
Przedpokój. Ogólnie 47m2. Zmieniłem położenie FB3 i jest poprawa, ale szału nie ma. Ogólnie konkurencja na koncentryku troche lepiej hula.
Znalazłem opis, ale widze, że przy podpinaniu swojego routera obcinają prędkość.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 3.0 przerywa WiFi
@Ron się włączę. FB7 odradzam. Co się tyczy poziomu sygnału wifi, to oba są w strefie słabej pracy ( max gwarantujący stabilną pracę to -65dBm) z praktyki
Sugeruje FB6 i SWB6. SWB na testy i sam się przekonasz za kilka złotych To według mnie najlepszy zestaw zarówno modemu jak i wzmacniacza. Jak duży jest lokal, gdzie stoi FB ? Natysujesz?
Kabli nie trzeba dużo ciągnąć. Wystarczy najprostsze przejście i dwa pomieszczenia w stronę słabej strefy i już ppolwoszysz...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 3.0 przerywa WiFi
47m2. Sorki za rysunek 😂
Kropki to urządzenia.