- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 3.0 - koniec z własnym routowaniem ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Hehe. Widzę że temat nie umarł a wręcz ma się dobrze 😄
Miałem zmienić ISP kilka miesięcy temu ale z różnych powodów nie mogłem. Aktualnie jestem na umowie bezterminowej z opem kablowym i w każdej chwili mogę dokonać zmian. Wczoraj dzwoniłem do BOKu i u nich na stanie nie mają FB2, trzeba iść do lokalnego salonu i tam szukać. Niebawem tam się właśnie wybiorę. Bez FB2 raczej nie będę podchodził do tematu. Czy ktoś konfigurował światełko na zestawie FB2 + ONT+ router z tomato?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć wszystkim.
Pojawiłem się bo 17.10.2017r. przychodzą mi montować światłowód 300. Chciałem swój sprzęt zostawić bo mam chociażby VPN ale okazuje się, że będzie FB 3.0 a ja chcę swojego FB7590. Kupno ONT to nie problem ale co z tego jak i tak nie ruszy skoro musi być autoryzowane przez Orange. Kto podpowie co zrobić? Chyba pogonię techników bo inaczej będę się denerwował przez cale 24 miesiące, że mnie tak wyrolowali.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Powiedz, że albo przynoszą FB 2.0 + ONT albo nie podpiszesz umowy,
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ASSsik nie przekreslalbym Funboxa 3.0. Fritzbox 7590 to fajny sprzęt ale Funbox 3 naprawdę daje rade szczególnie jeśli chodzi o moc anteny w AC.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Remi przepraszam Cię ale ja nie potrzebuje fajnego sprzętu tylko funkcjonalnego. Czy Funbox obsłuży mi 12 VPN, głowice termostatyczne i takie tam....??? W przypadku gdy odpowiedź brzmi TAK to ok może być ten fajny Funbox 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Remi napisał(-a):
Niedługo uruchomimy pomysły dla Funboxa i będziecie mogli lobbować o tryb bridge I inne rozwiązania 🙂
@ASSsik nie przekreslalbym Funboxa 3.0. Fritzbox 7590 to fajny sprzęt ale Funbox 3 naprawdę daje rade szczególnie jeśli chodzi o moc anteny w AC.
@RemiJak dla ciebie chodzi o WIFI AC to po co kupujesz inne sprzęty do domu ? Przecież FB 3.0 ci wystarczy na twoje m2 i inne rzeczy ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
niestety (z punktu widzenia mojej firmy) zmieniłem mieszkanie (stety z mojego punktu widzenia bo jest o wiele większe 🙂 i nie mam w światłowodu od Orange (jeszcze 🙂 ... ) .. stąd cała zabawa z innymi sprzętami :).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Z vpn'ami może być gorzej 🙂 ... ale dość dużo rzeczy tak 🙂 .. pytanie co jest ważne. Jak konfiguracja to zgadzam się są zdecydowanie lepsze systemy i routery (obecnie w domu mam sieć w oparciu o Ubiquiti Controller z USG i 2 AP) ... jeśli chodzi o antenę i zasięg to jestem pod bardzo miłym wrażeniem tego co moi koledzy zrobili w Funbox 3.0
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@RemiTo czego nie skorzystasz z tego
http://www.orange.pl/prt/pl/klienci_ind/sklep/modemy_neostrada_orange/wszystkie/?_prod=760292