Funbox 10 aktualizacja modemu i wygaszenie diod!

ROZWIĄZANE

Poziom 15, Badacz Przestworzy
  • 14
  • 49
  • 0

Witam ,jestem tu nowy i chciałem zwrócić uwagę jakże to na bardzo ważną kwestię - mianowicie BRAK możliwości wyłączenia świecących pomarańczowych diod !!! Proszę o aktualizację oprogramowania która da taką możliwość !!!

Używam internetu (komputera,TV) w nocy i to CHOLERNIE przeszkadza !!! Te diody walą tak po oczach ,że idzie zwariować( a już bardziej nie chce 😉 )  i tego się nie da wyłączyć !!!

W starym Funbox-ie była opcja w ustawieniach a tutaj tego NIE MA !!! Pytam się DLACZEGO !!!???

Na prawdę nikt o tym nie pomyślał ,gdy tworzył oprogramowanie ??? Tym bardziej ,że ten modem ma więcej tych "światełek" i one są jeszcze intensywniejsze niż były w starszej wersji . Tym bardziej wydaje się to logiczne ,że taka opcja powinna być !!!

Proszę o zainteresowanie się tym problemem i zrobienie coś w tym kierunku ,gdyż jest to NIESAMOWICIE IRYTUJĄCE !!!

Dzięki i pozdrawiam.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15596
  • 64176
  • 825

@Wariacik  jako użytkownicy na forum oczywiście popieramy ..zrobić jednak z tym niewiele możemy. Zgłoś to w dziale "pomysły" a na pewno trafi do osób kompetentnych. 

Sądzę, że to opcja, która operator ma zaplanowaną w kolejnych aktualizacjach softu 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

5 ODPOW. 5

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15596
  • 64176
  • 825

@Wariacik  jako użytkownicy na forum oczywiście popieramy ..zrobić jednak z tym niewiele możemy. Zgłoś to w dziale "pomysły" a na pewno trafi do osób kompetentnych. 

Sądzę, że to opcja, która operator ma zaplanowaną w kolejnych aktualizacjach softu 

Poziom 15, Badacz Przestworzy
  • 14
  • 49
  • 0

Funbox 10 uktualizacja modemu i wygaszenie diod!

Witaj - napisałem tutaj ,bo myślałem ,że to wystarczy . Może niech się ludzie tu wpisują w temacie komu to przeszkadza .

Jestem przeciwnikiem światełek ,świecących komputerów .

Wiadomo,że mogę sobie zakleić albo zakryć szmatką ale po co robić takie cuda . Wystarczyła by opcja wyłącz albo po prostu tryb nocny i było by po sprawie.

Jeszcze jest inna "rzecz" której nie rozumiem . Niby jest ten przycisk "eko" i mam ten tryb wyłączony gdy normalnie pracuje modem ( wiadomo nie wciskam przycisku) . 

Jak wejdę w ustawiania to widzę oszczędzanie energii aktywny na zielono jest napisane ! Więc coś chyba nie halo jest bo powinno być na odwrót skoro jest nieaktywne/ wyłączone !

Pozdro.

Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
  • 2929
  • 13882
  • 129

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 153
  • 502
  • 3

Gdzie trzymacie modem, że pracując na komputerze przeszkadzają Wam światełka?.

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 63
  • 200
  • 1

U mnie modem FB10 i Dekoder 4K Multi stoją sobie za TV i nic po oczach nie świeci, nic nie przeszkadza. 😎 Niby modem powinien stać jak najwyżej, ale z prędkościami i zasięgiem nie ma żadnych problemów.