- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
FunBox6 Wyłączenie WiFi
Jeszcze nie przywróciłem ustawień fabrycznych. Postanowiłem trochę potestować ten modem.
Gdy WiFi działa na obu pasmach 2,4 i 5 GHz wszystko jest ok. Natomiast gdy wyłączam radio 2,4 i zostawiam samo 5 GHz to WiFi dezaktywuje się.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
FunBox6 Wyłączenie WiFi
Dzisiaj zrobiłem reset do ustawień fabrycznych i zobaczymy.
Zrobiłem sobie przed tym kopię konfiguracji modemu i wrzuciłem po zresetowaniu do fabrycznych.
Przywracanie ustawień przebiegło pomyślnie (hasła, konfiguracje DynDNS, NAT itd…)
Jeśli reset do fabrycznych nie pomoże, to zgłaszam modem do wymiany.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
FunBox6 Wyłączenie WiFi
Być może router FB6 szwankuje? Ja w swoim, a używam go prawie dwa lata przez ten okres nie miałem żadnych dolegliwości. Mam ustawienia na rozdzielenie pasm, szerokość kanału w pasmie 2,4 GHz 40 Mhz, a pasmie 5 GHz 160 Mhz, harmonogram zasilania i Led z przerwą nocną w godz, 02:00-05:00 do tego wzmacniacz Mercusys ME80X w drugim pomieszczeniu do odbioru przez dekoder TV i wszystko hula cały czas bez przerw i awarii. WiFi 6 włączone w obu pasmach. Nic nie resetowałem i nie przywracałem, chociaż zalecają żeby co jakiś czas (raz na m-c) wyłączyć z sieci na chwilkę router żeby zrobić tzw restart, ale nie jest to konieczne.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
FunBox6 Wyłączenie WiFi
@janio1 Mógłbyś pomóc koledze i wyłączyć na testy radio na 2.4 GHz (sąsiedzi też będą Ci wdzięczni za, przynajmniej chwilowe, nieużywanie kanału o szerokości 40 MHz).
- « Poprzedni
- Następny »