- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Fun box 3.0 + smart box wifi 6
@atlas_cudow Jest dobra odległość bo 2 diody w smart wifi boxie się świecą na pomarańczowo czyli prawidłowo chyba że ja się pomyliłem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Takie diody traktuj poglądowo. Czy efekt rozłączania masz, jak podłączysz się tylko do FB ?
Jaki masz czas dzierżawy IP?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@IreneuszCD odznaczyłem ograniczenie skanowania wifi zobaczymy czy to pomoże 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Opcje programistyczne nie służą do "naprawy telefonu". Te opcje służą programistom do deweloperki. Oczywiście w pewnych okolicznościach można coś sobię włączyć, ale pod warunkiem, że się wie co robi. Ciągłe skanowanie sieci spowoduje tylko zwiększone zużycie baterii. Ta opcja w twoim przypadku nie ma zastosowania.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agat13 @atlas_cudow No jeśli jestem w pokoju gdzie jest SWB to jest ok ale jeśli przejdę do pokoju gdzie jest fun box 3.0 to na 5 sekund wyłączy się wifi i włączy z powrotem teraz tak mi się zrobiło. No ten telefon czyli ip mam ustawione w fun box 3.0 jako statyczne to błąd jest?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ustawienia statycznego IP nie wpływa na stabilność działania sieci. Raczej się nie stosuje takiej praktyki, aby uniknąć konfliktu IP. Lepiej zrobić rezerwacje IP, jeżeli chcesz mieć zawsze to samo IP
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudownapisał(-a)Ustawienia statycznego IP nie wpływa na stabilność działania sieci. Raczej się nie stosuje takiej praktyki, aby uniknąć konfliktu IP. Lepiej zrobić rezerwacje IP, jeżeli chcesz mieć zawsze to samo IP
FB nie mają takiej opcji.
Sieć WiFi oparta na FB3 i SWB to żart, i to kiepski.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 Rezerwację w FB3 można wykonać w zakładce DHCP, na dole strony.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No tak, oczywiście, ale OP właśnie chyba to ma na myśli pisząc o statycznym IP. Zresztą nie wiem na pewno, bo nie raz już potrafił zaskoczyć swoimi pomysłami.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Samotnick @atlas_cudow Chodzi mi o statyczny adres ip a tu jest taka opcja w fun box 3.0 pod dynamicznym adresem ip ale mam nadzieję że to nic złego jak się przypisze urządzeniu statyczny adres ip?