- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
FB10 PON autoryzacja klient indywidualny a biznes różnice
Cześć!
Czy ktoś ma wiedzę czy w XGS-PON inaczej autoryzuje routery FB10 w sieci optycznej dla użytkowników indywidualnych a inaczej dla biznesowych? Dumam w czym może być różnica...
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@lancewicz W ofercie biznesowej dają dane logowania pppoe? Bo słyszałem, że chyba nie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudownapisał(-a)@lancewicz W ofercie biznesowej dają dane logowania pppoe? Bo słyszałem, że chyba nie.
chyba trzeba powiedzieć to zależy... w tej ofercie co mam z miłą checią. jeden telefon i wysyłają na SMS.
Ale są oferty np. z Zyxelami gdzie one są hardcoded w routerze i wtedy trzeba pewnie coś wpiąć pomiędzy a ONT aby to zesnifować.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zesnifowac zaszyfrowane hasło? Ok, trzymam kciuki 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudownapisał(-a)Zesnifowac zaszyfrowane hasło? Ok, trzymam kciuki 🙂
zaszyfrowane? przecież PPPoE nie szyfruje...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Szyfruje domyślnie CHAP"em. Akceptuje PAP ale musiałbyś wymusić sesję PAP, co w tych routerach operatora chyba jest niemożliwe? Chyba, że da się zmienić typ sesji?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@lancewicz nie bądźmy pewexami, nie mieszajmy dwóch systemów walutowych.
Mówisz o dwóch różnych usługach.
Internet dla firm i Internet firmowy. Wiem, masło maślane, ale z nazewnictwem nasz operator czasem ma problemy....
Pierwszy na bazie Neostrady. Tylko doklejona wersja dla firm z pakietem adresów IP i usług, a druga, to stary Biznes Pakiet z Zyxelem, ONT i opcja do 1Gb/sek
W pierwszym autoryzacja po loginie z rozszerzeniem b2b, a w drugim autoryzacja po MAC modemu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agat13napisał(-a)@lancewicz nie bądźmy pewexami, nie mieszajmy dwóch systemów walutowych.
Internet dla firm i Internet firmowy. Wiem, masło maślane, ale z nazewnictwem nasz operator czasem ma problemy....
Pierwszy na bazie Neostrady. Tylko doklejona wersja dla firm z pakietem adresów IP i usług, a druga, to stary Biznes Pakiet z Zyxelem, ONT i opcja do 1Gb/sek
W pierwszym autoryzacja po loginie z rozszerzeniem b2b, a w drugim autoryzacja po MAC modemu
W tej opcji Neostrady dla bizensu to wiem - używam login i PPPoE internetb2b.orange.pl ale do tego też SN ONT.
A w drugiej opcji musiałbym gdzieś się zalogować do Klienta ale głowę bym dał że tam też jest sesja PPPoE nawiązywana...Plus na Zyxelu chyba jeszcze zapina się VoIP.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@lancewicznapisał(-a)
@agat13napisał(-a)@lancewicz nie bądźmy pewexami, nie mieszajmy dwóch systemów walutowych.
W tej opcji Neostrady dla bizensu to wiem - używam login i PPPoE internetb2b.orange.pl ale do tego też SN ONT.
A w drugiej opcji musiałbym gdzieś się zalogować do Klienta ale głowę bym dał że tam też jest sesja PPPoE nawiązywana...Plus na Zyxelu chyba jeszcze zapina się VoIP.
VoIP jest przypisywany po MAC modemu