Dziwnie (nie)działająca sieć WiFi

ROZWIĄZANE

Poziom 15, Badacz Przestworzy
  • 21
  • 56
  • 0

Tak zrobię, ale jeżeli przez ścianę mi nie przebije zasięgu to będę kombinował ustawienia go po wifi 

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2844
  • 12106
  • 74

Możnaby też zastosować APka na zewnątrz budynku, tak aby sygnał złapał garaż.  Jeżeli to kilka metrów, to na pewno będzie ok. Oczywiście trzeba kupić Access point typu Outdoor.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15596
  • 64176
  • 825

@Sonix16PL  "przebije", ale zrób to rzetelnie. Najpierw ustal jaką prędkość masz po kablu za pomocą programu ze strony UKE na jakimś laptopie. Później pidlacz SWB i sparuje urządzenia WPS -ami. Podłącz laptopa znów kablem do drugiego portu SWB i sprawdź speedtest jak poprzednio. Kolejnym krokiem będzie weryfikacja zasięgu na aplikacji Wifianaltzer na androidzie smartfona. 

Dalej, to już połączenia urządzeń w garażu 

Poziom 15, Badacz Przestworzy
  • 21
  • 56
  • 0

Na pewno poproszę o pomoc kogoś bardziej kumatego w tych tematach 😉 dziękuję za wszystkie rady 

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 100
  • 284
  • 3

Ja kupiłem router Cudy z WiFi 6, włączyłem tryb AP i zasięg mam w całym domu oraz przed domem, drugi router w garażu 50m dalej i cała posesja ma WiFi

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15596
  • 64176
  • 825

@MarcinKetrzyn  dom domowi nierówny. Ostatnio w domu zdawałoby się prostym , ale bez ethernet za nic w świecie nie dało się wysłać na piętro wifi...ogrzewanie podłogowe wycinało wszystko ( maty grzewcze i kto wie co jeszcze w stropie) . Ściana zdawałoby się normalna wycinała transfer do jakichś śmiesznych prędkości. Generalnie dom nieprzyjazny wifi...