Nie można wyświetlić tego widżeta.

Dyskusja po AMA o Funboxie 10 i rozróżnieniu modeli z Wi-Fi 6E oraz Wi-Fi 7

ROZWIĄZANE

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 100
  • 312
  • 3

Ciekawe że tylko Ty znasz takie osoby....

Najpierw wypisywałeś te bzdury na forum UPC gdzie zostałeś wyśmiany przez ludzi, więc teraz przychodzisz tutaj. Jestem pewny że na forach innych operatorów też wypisujesz te dyrdymały o łamaniu przez nich prawa.

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 1239
  • 5027
  • 25

@MrPepka Odblokować wszystkie porty możesz na każdym routerze. Musisz uzupełnić wiedzę, abyś mógł merytorycznie podnosić głos.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 7152
  • 29254
  • 232

No jak już powołujemy się na znajomości, to panie kogo ja nie znam i czegom nie widział...
A na poważnie to nikt nie będzie walczył z wiatrakami, nie z takimi argumentami. Don Kichot miał lepsze (argumenty), IMHO.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 26
  • 66
  • 0

@Rbejnapisał(-a)

Ciekawe że tylko Ty znasz takie osoby....

Najpierw wypisywałeś te bzdury na forum UPC gdzie zostałeś wyśmiany przez ludzi, więc teraz przychodzisz tutaj. Jestem pewny że na forach innych operatorów też wypisujesz te dyrdymały o łamaniu przez nich prawa.

Jakie bzdury wypisywałem i kto mnie wyśmiał? Pokaż screeny

@atlas_cudownapisał(-a)

@MrPepka Odblokować wszystkie porty możesz na każdym routerze. Musisz uzupełnić wiedzę, abyś mógł merytorycznie podnosić głos.

Trzeba mieć publiczne IP na routerze aby odblokować porty tak więc przyganiał kocioł garnkowi

@j131napisał(-a)
No jak już powołujemy się na znajomości, to panie kogo ja nie znam i czegom nie widział...
A na poważnie to nikt nie będzie walczył z wiatrakami, nie z takimi argumentami. Don Kichot miał lepsze (argumenty), IMHO.

No ja akurat mam namacalne przypadki gdzie ludzie sam ONT mają bez Funboxa którego zwrócili do salonu. Chcesz to Ci na priv mogę nawet wysłać namiary do jednej z takich osób i wtedy zweryfikujesz to co piszę. Deal?

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 1239
  • 5027
  • 25

@MrPepkaOooo matko. Chyba naprawdę nie wiesz o czym mówisz. Tu chodzi o port typu 25, który jest domyślnie zablokowany u operatora i to odblokować Ci może Orange na twoją prośbę, czyli po zmianie loginu.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 26
  • 66
  • 0

@atlas_cudownapisał(-a)

@MrPepkaOooo matko. Chyba naprawdę nie wiesz o czym mówisz. Tu chodzi o port typu 25, który jest domyślnie zablokowany u operatora i to odblokować Ci może Orange na twoją prośbę, czyli po zmianie loginu.

Ale co ma piernik do wiatraka? xDDDD
Dyskusja jest o tym iż Orange wciska w światłowodzie swoje Funboxy które są wykastrowane i nie mają czegoś tak podstawowego jak tryb bridge aby były transparentne i pełniły jedynie rolę ONT. Osobny ONT można wywalczyć jak jest się upartym i bierze się prędkość 300 Mb, 600 Mb i 1 Gb (przy wyższych prędkościach nie można) przy czym obecni klienci mają mocno utrudnioną możliwość dostania osobnego ONT. I tu jest cały szkopuł bo operator nie może zmuszać do używania swojego routera. I tylko o to mi chodzi w tej dyskusji